Fredag 2008-08-15

Idag fortsatte jag att planka låten "The Echo of Your Whisper". I en kvart gick det bra och jag fick fram en del nya ackord, men sen fastnade jag. Jag satt fast helt och hållet, och det är väl där alla hamnar någon gång antar jag, men så irriterande det var! Så jag bestämde mig för att sätta punkt efter den tiden, och försökte istället finna inspiration till låten jag ska skriva själv.


Jag har för någon vecka sedan beställt ett nytt objektiv (Sigma 70-300mm), som jag även fick denna dagen. Så jag bestämde mig för att gå ut och fotografera lite och se ifall jag kunde finna någon inspiration. Resultatet blev bra. Jag gick mot kyrkan och kyrkogården i Asmundtorp där jag bor, och fotograferade en liten fontän nere vid minneslunden. Det var så vackert, och jag ägnade tankar när jag fotograferade vattnet åt Berndt, min avlidna musiklärare, min familj, och min blivande fästman David. Det var en underbar stund, och jag fylldes med inspiration.


Väl hemma satte jag mig lite vid pianot, och klinkade ett bra tag. Jag kom fram till några melodislingor, och det kändes faktiskt väldigt bra. Jag har skrivit en hel del musik i mitt liv, men mitt problem är att jag är så fruktansvärt självkritisk, men detta blev jag faktiskt nöjd med, så det är absolut någonting jag ska spinna vidare på!


(Sammanlagd arbetstid: 1 timme)

0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0