Torsdag 2008.10.30

Har ej jobbat med projektet idag, för att idag fick jag förfrågan om att hoppa in ganska akut på en liten spelning i helgen.
Så på lördag kommer jag sitta mellan kl. 11-14 på musikcaféet i Landskrona och spela. Ska bli skoj!

Just nu känns det som om jag utnyttjar min blogg lite för att skriva av lite känslor. Det har varit jobbigt nu de senaste dagarna som ni vet.. och det känns som om det behövs!
Har fixat en begravningskrans idag till farfar, och den kommer inte vara likt någon annan överhuvudtaget.
Har även bestämt vad jag ska sjunga på begravningen med pappa som pianist.. Det blir i alla fall "I will always love you", för den älskar farmor mer än någon annan låt, och farfar tyckte om den så otroligt mycket han med, speciellt för att den berörde hans fru, farmor, så mycket..

Imorgon ska jag försöka lite med projektarbetet om jag bara hinner, ska göra färdigt en inlämningsuppgift imorgon också..

Hoppas ni kan komma tillbaka och läsa!

Onsdag 2008.10.29

Dagen har varit svår att ta sig igenom. Gråtattackerna kommer med jämna mellanrum, och allting känns så svårt att förstå. Just nu, känns det mesta ganska meningslöst. Allting har gått emot mig helt och hållet detta året.
I början av året förlorar jag en nära vän till familjen som betydde mycket för oss, och det hela gick så fort.
Sen insjuknar min farfar oerhört och blir sängliggandes.
Sedan förstörs hela min 18 års dag som jag längtat så mycket efter, och det knäckte mig totalt.
Sedan ska min mamma och lillebror ta tåget upp till Stockholm på alla helgona helgen för att följa med pappa en tur på Birka båten som går mellan Stockholm och Åland där pappa spelar, men bara för att jag inte bestämde mig direkt utan tog beslutet att följa med för en vecka sedan, kostar  tågbiljetten tur och retur 2000 kronor, FÖR EN STUDENT?!

Sedan nu, då avlider farfar.. efter flera månaders sängliggande. Det var det bästa för honom, jag vet, men jag saknar honom mer än vad jag någonsin trodde. Han har inte alltid varit perfekt, men det är min farfar. Varenda gång jag besökt honom nu de senaste åren, och speciellt nu de sista månaderna, då har han sagt till mig att han tror på mig.
Han är nog mitt största fan. Han sa varenda gång: "Jag tror på dig Madeleine. Du är så duktig. Dina föräldrar är så stolta, och även jag. En dag slår det för dig, vänta bara så ska du få se". Och just de dagarna han sa det, var de dagarna man kände sig som mest värdelös inom musiken.

Jag ska samla krafter igen och fortsätta med mitt projektarbete, men idag klarade jag inte av det. Den ena låten som ännu inte är färdig än, har jag skrivit en text till, och det kände som om den var otroligt passande till situationen just nu. Ett litet urdrag:

"Can you hear me? Can you see me?
Everyday without you, is so very hard.
Are you proud? Are you looking down?
I'll do my best, to do like you said.

But why did you leave? It went so fast.
But I guess, this have to be my goodbye.."


Jag saknar dig.

Tisdag 2008.10.28

Inget projektarbete idag.

Vill bara säga till dig farfar, vi kommer sakna dig.
28 oktober 2008, kl. 23.15.

Tårarna fälls för din skull,
saknaden är efter dig.
Sista gången vi sågs log vi hela tiden,
det blir det sista och bästa minnet för mig.

Farväl.

Min bror skrev för ett tag sedan en låt till vår farfar, detta är en liten del av den.

"But this is the way of life but it's hard,

Life is like one man holding a card,

if he drop it you wont get that far,

But life have to go on but you will always be in my mind,

your love will always be down here to find, " - Fredrik Olsson, http://rhymes.bloggagratis.se/

Måndag 2008.10.27

Äntligen har jag kommit igång igen!

Har börjat mixa min färdiga egenskrivna låt, blir jättebra. Ska bara rätta till några få saker på sången sen är den i princip helt klar.

Den andra egenskrivna låten satt jag ner med och spelade på piano och sjöng till, och fy vad tråkig jag tyckte den blev.
Försökte komma på någonting man kunde göra för att få den mer intressant, och då föll allting på plats i huvudet på mig.
Köpte för några dagar sen Chris Daugtrys skiva och har blivit så inspirerad till att göra lite mer, hur ska man säga, händelserik musik. Så nu har jag ett helt arragemang i huvudet på den låten som inte är riktigt färdig än som jag måste börja spela in så det inte faller bort. Det kommer ändå vara en lugn låt, men den ska växa under tidens lopp helt enkelt.

Gjorde även massvis med sångövningar sedan sånglektionen igår med min sångpedagog, och det var jättekul!
Gjorde en del registerövningar, helt enkelt att du kör skalor upp och ner och ser hur brett register man har.
Det var spännande och jag överträffade mig själv faktiskt!

Ikväll ska jag sätta mig ner i källaren och börja spela in den inte ännu färdiga låten, och se vad jag kan åstadkomma för arragemang jämfört med det arragemang jag har i huvudet! Skriver mer imorgon!

(Sammanlagd arbetstid: 2 timmar)


Min halvakustiska stålsträngade Yamaha gitarr..

Måndag 2008.10.27

Höstlov!

Äntligen har jag fått sova ut och vakna upp till en vacker sol och inget nattmörker.
Underbart.

Har börjat skriva med mina inlämningar nu till Psykologi A och Svenska B, men har även börjat med projektet.
Jag har saknat projektet, och denna vecka kommer jag absolut att ge järnet när man har så mycket tid.
Sitter nu och skriver på en text till den ännu ej riktigt klara egenskrivna låten. Ska även skriva in den helt färdiga låten (som bara ska mixas färdigt), så jag har samlade ackordanalyser och text på datorn.

Återkommer senare idag efter allt arbete.

Tills dess bjuder jag på denna bild jag tog i våras. Har totalt glömt bort den!(Ursäkta upplösningen, det blir så dåligt pga. bloggen)

Söndag 2008.10.19

Vilken helg!

I lördags vaknar jag upp och hör att min fars förkylning har satt sig på hans stämband, aj aj aj, han spelar ju hela helgen på Grand Hotels Pianobar i Helsingborg.
Vem fick hoppa in? Jo jag. Pappsen och jag lirade med FULLT ös från kl 21.00 till 01.30, det var tufft, men har inte haft så roligt på LÄNGE.
Vilken upplevelse. Publiken älskade oss, och det var så mycket folk, och tro mig, ALLA sjöng med! Vi hade ett PA på 2000w, och publiken överröstade t o m det när de sjöng med i låtar som "Hooked on a feeling" m.fl, helt galet!
Jag fick även hålla för mina öron när de skrek i som värst, det var en otroligt hög ljudnivå där inne, men kul hade vi.

I söndags (idag) var det då dags för dop. Min sångpedagog sedan 10 år har fött ett fantastiskt litet barn som blev en pojke vid namn Theodor. Han döptes till Theodor Marwin Matteus i St. Johannes kyrka, och det var ett helt otroligt dop han fick. Timbuktu uppträde med några musiker, och han kan inte bara rappa, utan han är en grymt bra sångare också, tro mig, jag hörde det live! Haha! Sedan uppträde min sångpedagogs sångpedagog (hänger ni med?) som heter Etta Cameron, en fantastisk sångpedagog och människa som b la undervisat på Konservatoriet i Köpenhamn, mycket underbar, det var en ära att få träffa henne.

Jag har kommit en bra bit med mina inlämningar och börjar känna att jag kan lugna ner mig lite och faktiskt ägna lite tid åt projektet. Idag har jag skrivit texter till mina låtar. Den ena låten är färdig, och jag tror som jag sagt förr, att jag ska lämna den som den är. Men däremot så är det den andra låten jag inte är helt färdig med, skrev ner lite text till den, men tänker inte dela med mig av det ännu! Den sistnämnda låten är, för mig mycket känslig, och jag hoppas jag kan nå ut med de känslor jag vill sen när den är färdiginspelad, jag ska verkligen försöka mitt bästa.

Så, sakta men säker kommer jag igång med projektet igen, jag tänker hela tiden på det, så nu är jag på G igen efter alla bra upplevelser i helgen!

(Sammanlagd arbetstid: 1 timme)


Här får ni en bild på den nydöpta Theodor.Här är jag och Etta Cameron, jag bjuder på mig här! (Dålig kvalité jag vet, men stå ut!)
Fotograf är Morgan Liljestam.Var tvungen att ta ett fotografi på brorsan och Timbuktu, så trevlig människa!

Torsdag 2008.10.16

Bröllopslåt: Avklarat
Religionsprov: Avklarat
Psykologiinlämning: Nästan avklarat
Svenskainlämning: Påbörjat

Nu har jag lite av övriga skolan avklarat, och även bröllopslåten. Känns bra, men långt ifrån färdig.
Denna vecka har jag hittils inte riktigt hunnit sätta mig helt ner och riktigt arbeta med projektet, då jag har fått prioritera
mina andra inlämningar som är snart, men detta är ju en prioriteringssak. Jag gör dessa inlämningar nu (de ska egentligen lämnas in efter höstlovet), för att jag vill, under hela höstlovet, bara jobba med mitt projekt och ta igen dessa förlorade timmar, det ser jag fram emot. Jag har ett par små idéer som jag ska fortsätta med.

Har bestämt mig för att avsluta inspelning på en utav mina egenskrivna låtar, den ska bli färdig på höstlovet, det är mitt första mål (inklusive mixning).
Sedan ska jag banne mig planka färdgt låten "The Echo of Your Whisper", som jag inte rört på länge. Dock så kan jag fortfarande det jag plankat, men jag måste sätta mig ner och lyssna färdigt på det sista, också vill jag i alla fall spela in piano på den, till en början i varje fall.

Bröllopslåten jag har haft som uppgift att spela in är låten Curly Sue med Takida. Uttjatad tycker många, och jag är ganska neutral till låten. Brudparet som bor i Stockholm ville gärna höra hur det lät när jag gjort den, så jag spelade in den och det blev helt okej! Vi har nämligen köpt hem en ny micscreen kallas det. Det är en skärm man fäster på mikrofonstativet där man har inspelningsmikrofonen, och den liksom omsluter mikrofonen och har isolering inuti, vilket gör att det blir en minivariant av inspelningsbås, endast 1000:- från Thomann, helt otroligt bra resultat! Också har jag även letat och hittat olika effekter som gör ljudet toppen vid inspelning.

Däremot har jag ett enormt problem. Låtarna jag oftast vill sjunga in, de behöver man oftast ta i mycket i, t ex låten Hurt med Christina Aguilera. Mitt problem är att kompressorerna i min H4 (min portabla inspelningsstudio) är hemska. De fungerar som en kompressor ska, men förvränger rösten och det låter rent ut sagt fördjävligt. Jag måste kontakta Halmén musik i Helsingborg och få hjälp, för detta begränsar mig väldigt mycket vid inspelning, jag vill ju inte bara sjunga svagt, det är ju bara inte Madeleine!

Ska försöka snudda vid projeket nu i helgen, hoppas verkligen jag hinner med det. Ska nämligen också på min sångpedagog Maria Peterzons sons dop nu på söndag, det ska bli så spännande! Jag ska t o m vara fotograf!

Jag återkommer efter helgen med en liten uppdatering om hur mycket som blivit gjort!
(Ingen bild idag pga. dåligt väder, haha)

Söndag 2008.10.12

Bröllop (ska spela in en demo så att brudparet får höra, ska gifta sig i Skåne i november men bor i Stockholm)
Religionsprov
Psykologiinlämning
Svenskainlämning

Ja, jag har mycket att göra.. Denna vecka har jag bara rört vid projektarbetet, och har tyvärr får prioritera saker och ting som ligger närmre i tiden. Jag vill ursäkta mig till min handledare Thomas som kommer läsa detta, men jag lovar att kämpa vidare nästa vecka! Jag vill bara ha bröllopslåten och religionsprovet avklarat, sen kan jag köra vidare!

Min klass, ES06, medverkade på kulturnatten i fredags den 10:e oktober, och det gick ju bra!
Vi fick en perfekt lokal (stadshusets restaurang i Landskrona), och folket verkade vara positiva till våra små konserter vi höll under kvällen. Jag var dock mycket trött efteråt i och med att jag var sjuk, vilket jag tyvärr fortfarande är.. men någon gång blir det alltid bättre, så det är bara att fortsätta!

Just nu ska jag däremot ner och börja spela in bröllopslåten, sen efter det kanske jag råkar jobba lite med projektarbetet, men religionen måste göras!

Här får ni ännu en bild på min lilla ögonsten, min älskade hund. Visst är han bedårande söt?

Måndag 2008.10.06

Idag lade jag sång på en utav mina färdigskrivna låtar. Blev knappast nöjd.
Är trött på att inte ha en "riktig" studio. Ni förstår, när man skriver egna låtar vet man EXAKT hur det ska låta, man hör det i huvudet, i alla fall jag har det så. Och när det inte blir så (ljudkvalitén alltså) när jag väl spelar in, blir man arg.

Haha, ja, i-landsproblem, men ändå! Jag ska försöka göra mitt bästa i Cubase för att det ska bli så bra som möjligt, men sen får jag ju inte heller glömma att detta är en demo.. demo är ju demo, det behöver inte vara grymt bra kvalité.
Det är ju inte världens sämsta kvalité heller för den delen, utan det är absolut bra, men inte så bra som jag vill ha det. Men, det är ju en portabel studio också, den är otroligt kraftig för att vara så liten!

Jag ska försöka lägga lite mer ny sång också, försöka lyfta låten på lite olika ställen så den inte blir platt och tråkig.
Det är så mysigt ska ni veta att sitta här på mitt rum, med en varm kopp choklad, i min lilla datorhörna, och bara sjunga..
Det är en mysig stämning, och det är då extra lätt att spela in "softa" låtar.

Jag älskar projektarbete, varför får man inte göra ett i varje årskurs?

(Sammanlagd arbetstid: ca 2 timmar)

Fredag 2008.10.03

Ny månad, och mycket att göra.
Projektarbetet har jag hunnit med, dock har jag inte hunnit skriva här ännu.

Jag har nämligen haft en liten spelning på en timme på ett äldreboende i Landskrona i torsdags, vilket var mycket trevligt. De uppskattar musik så otroligt mycket, så det är alltid ett nöje att spela på äldreboende.

Det gick superbra, och idag känner jag att jag kan slå mig ner här och berätta lite vad jag gjort i veckan.
Jag har först och främst prioriterat spelningen och övat in lite äldre låtar som människorna på äldreboendet kan relatera till, vilket jag tycker är mycket viktigt.
Sen utöver det har jag fortsatt på min andra egenskrivna låt, skrivit till lite ny text, försökt att hitta lite andra ackord osv.
Jag har även lärt mig ett speciellt komp på en utav låtarna jag berättat tidigare om från en film, låten heter "Galway Girl" och är en mycket härlig låt man lätt kan sjunga med till, så jag kände att det var viktigt att lära mig kompet så som det ska vara på gitarr för att få den rätta känslan. Är man inte van gitarrist så tar det ett litet tag, speciellt för kordinationen, haha!

Musik är dock mycket psykiskt, man tror inte att man klarar av saker och ting, men det mesta fungerar faktiskt alltid till slut.

Nu nästa vecka har jag mer tid till projektet vilket jag kommer utnyttja, kommer även lägga en hel del tid nu i helgen fakiskt. Har även kollat igenom min projektplan ännu en gång och jag känner att jag ligger bra till tidsmässigt enligt min planering, men det kommer säkerligen bli förändringar, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig från början med vad som helst!Idag bjuder jag på en bild på min bästa vän, min hund. Han är en svart liten dvärgpudel, och han är den som är först med att trösta en när man är nere och ledsen, han är en sann vän. Han gör mig så lycklig när människor inte riktigt räcker till.

(Sammanlagd arbetstid: ca 3½ - 4 timmar)
RSS 2.0