Första advent

28 november, första advent. Det snöar för fullt utanför mina fönster här i Oslo, och hemlängtan och julstämningen är på otroligt hög nivå.

Den 23:e december sitter jag på bussen hem för att fira jul med min underbara familj, jag längtar så oerhört. Fram tills dess är det bara jobb, 3 veckor intensivt jobb till sen är det över.

Igår hade vi den största kvällen för i år, många hundratals gäster, och det gick så bra. Försäljningsrekord slogs, och jag mådde verkligen toppen för jag hade så fina gäster! Helt enkelt väldigt lyckat.

Idag är vi lediga, den enda dagen på hela veckan vi är lediga.. och då ska marknaden besökas, pizza ska ätas och lite godis ska offras till våra magar är det tänkt, ser fram emot det.



Längtar hem till dig min lilla älskade vän

Deathaura

Idag är det banne mig fredag! Men.. det märker ju inte jag av om man säger så, haha.

När jag vaknade imorse trodde jag det var tisdag (?) av någon anledning, men min poäng är att jag jobbar så mycket och likadant att jag inte känner skillnad på dagarna. Jag har ingen fredag- lördag kväll, jag har EN söndag, då allt i denna stan är stängt också såklart.. behöver jag nämna min trötthet? Haha!

Igår var det väl hyffsat på jobb, men jag ber för att det blir bättre idag, verkligen. Jag laddar upp med mina favoriter, Sonata Arctica. Deras musik tröttnar jag aldrig på, verkligen aldrig. Jag tolkar deras låtar på mitt sätt, och jag känner igen mig så extremt mycket i texterna så det är sjukt.. älskar det.

Nu kanske det är dags att byta om från pyjamas till lite mer mänskliga kläder, haha.

"and after all these years we get to be together for all eternity..."


Onsdag

Goddag! :)

Fin dag i staden långt hemifrån, men så kallt. Brr! Idag börjar jag jobba kl 13.30 idag också. Ska repa mitt solonummer igen och känns det riktigt bra så är det premiär ikväll för det i showen. Nervöst är det, men kul! Men det måste kännas bra först såklart.

Tänker inte skriva mer idag för det finns inte mer att säga helt enkelt, men som alltid annars så säger musik mer för mig än enkla meningar.. en låt kan uttrycka precis alla känslor på en och samma gång.

Tisdag

Godmorgon!

För första gången i denna lägenhet gick jag upp kl 9. Jag sover alltid till 12, går till jobb kl 15. Dagarna går fortare osv. Men idag börjar jag redan kl 13.30 då vi ska öva in ett solonummer, så jag ville SÅ gärna vakna typ kl 9 - 10, och det gjorde jag, av mig själv. Så jag vaknade kl 8.30 och försökte somna om i en halvtimme, utan framgång. Så här sitter jag nu pigg och glad och ska snart göra mig iordning för att gå ut. Tänkte gå ner en tur mot Lindex, kika lite, och sen handla lite på ICA, och vid halv ett hörde jag om en liten fika som låter trevlig med mina fina vänner Toy och Angelique.

Så godmorgon på er allihopa, idag ska bli en bra dag. ♥

En fri dag, söndag.

Idag är det min fria dag. Veckorna framöver kommer det endast vara söndagar jag är ledig på, men detta är bara fram till jul... får hålla ut!

Jag ska erkänna att jag är riktigt trött, så idag är det inte för mycket som ska göras. Angelique och Toy gör mig sällskap och vi ska faktiskt käka pizza! Jag är inte glad för de norska pizzorna, dem är som panpizzor! Men det ska tydligen ha öppnat ett ställe som har "svenska" pizzor.. ni fattar nog grejen ;) Ser fram emot det, ska bli så gott!

Jag har iallafall haft trevligt gäster denna veckan. Det är trevligt att träffa nytt folk och jag försöker verkligen göra mitt bästa, men nu börjar min vänsterhand kärva lite så får rota fram det där handledsstödet mamma skickade med mig, hehe.

Nu ska jag snart iväg, men jag önskar alla en underbar söndag! ♥


Fruktansvärt grym låt nedanför, listen!



Fredag

Denna fredagen är avklarad.

Första gången jag hade 19 gäster själv, tre olika sällskap, men det gick faktiskt bra till slut. Blev lite rörigt, och det värsta problemet för oss som serverar är att det kan bli ganska trångt då folk väldigt gärna tar plats och inte alls visar hänsyn till att man gör sitt bästa och försöker servera på smidigaste sätt, men så är det, det är bara att be dem flytta sig femtioelva gånger så ska det gå.

Imorgon är det lördag, alla vet att lördag innebär fest så jag ställer in mig på att det blir fullt med folk och mycket spring för oss. Men det roliga imorgon är att efter jobbet ska jag ta en taxi ner till Andy's Pub i centrala Oslo där pappa spelat denna veckan. Imorgon är hans sista dag och då tänker jag banne mig hjälpa till att riva av några låtar och försöka lyfta taket lite mer. Det var så längesen pappa och jag lirade tillsammans, så det ska bli riktigt roligt att få återgå till det vi en gång hade!

Nu ska jag dra av allt smink, bädda ner mig i min härliga säng och fortsätta läsa på Marilyn Mansons bok. Jag tycker den är riktigt bra, har svårt att slita mig, somnar ofta med den i famnen, haha.

Godnatt ♥

One week

En hel vecka sen senaste uppdateringen, oops!

Nåja, tiden har faktiskt gått så fort. Har hunnit vara hemma också faktiskt, söndag - måndag och det var så underbart, ni anar inte! Jag bara kelade med min lilla älskade vovve och umgicks med min fina familj.

Jobbet hittils denna veckan har gått så bra så, idag gick det verkligen toppen. Jag hade så fina gäster och känner mig verkligen jättenöjd, ser fram emot morgondagen. Imorgon ska jag nämligen även träffa pappa som jobbar i Oslo denna veckan på Andy's Pub! Ska bli jättehärligt!

Nu ska jag snart bädda ner mig och få många timmars sömn förhoppningsvis, men innan dess ska allt smink från kvällens show tvättas bort, och innan dess tänkte jag visa er att jag faktiskt lever, och är glad trots att jag saknar min familj och alla mina underbara vänner!

Godnatt ♥


Nåja, mitt hår lever sitt eget liv idag. Bara ignorera ;)

Snart hem

Det var några dagar sen sist, men tiden går ganska fort här faktiskt.

Jag slutade med mitt penicillin för några dagar sen, men någonting är verkligen på tok. Känns som om jag kan ha ett sår i halsen, jag är röd och irriterad och har börjat bli lite svullen nu faktiskt, märkligt. Förstår inte vad det kan vara? Halsflussen är ju över.. Någon som kan tänka sig veta?

Idag är det jobb igen, har börjat komma in i serveringen iallafall. Lyckades bära ut 5 stycken förräter, 3 varmrätter och 5 efterätter.. målet nu är 4 varmrätter (dem är ju så tunga...). Men det känns kul att utvecklas, verkligen!

Vi fick reda på att på måndag är det för få inbokade så det blev inställt istället, vilket betyder att jag har redan bokat en biljett hem på söndag morgon och reser tillbaka på måndag natt då alltså, känns underbart att få komma hem och t o m fira Fars dag! ♥

Är det någon som vet vad felet med min hals kan vara så får ni jättegärna dela med er av tankar, känner mig så hjälplös.. det är fruktansvärt att inte veta om man klarar av att sjunga nästa låt eller inte i showen, hur mycket stöd man än har..



1 månad

Igår var det en hel månad sen jag flyttade till Oslo. Många känslor inblandade kan jag säga.

Igår hade jag även toppengäster, verkligen. Det var riktigt trevligt och vi hade inte så många gäster anyway, men ikväll är det ju betydligt mer. Jag hoppas att det inte är en sådan stressig stämning trots att det är mer att göra, jag mår inte alls bra av det där. Stressigt jobb I know, men man ska inte behöva stressa sig halvt ihjäl och må dåligt bara för att det är fler gäster en kväll.

Sitter även och dreglar över den där Sweden Rock biljetten jag vill införskaffa. Jag ska dit, jag bara måste veta så att jag är ledig. Mitt kontrakt går ut i maj, men kan sträcka sig in i juni också.. farligt det där, jag lever just nu för Sweden Rock känns det som, haha.

Nåja, nu ska jag trycka i mig ett pencillin till och förbereda lite inför jobbet idag.

Oslo

Jag har haft det så underbart hemma dessa två dagar. Jag sov i min egna säng inatt och det var så underbart. Jag var i mitt rum, i vår studio, spelat piano och jag har t o m skrivit lite musik. Det var så längesen sen sist, och det kändes underbart att sjunka in i min lilla värld av musik igen. Saknat det.

Kommer sakna min familj, kommer inte träffa mamma, brorsan och min älskade hund förrän vid jul igen vilket känns jättetråkigt. Pappa ska dock jobba i Oslo i november, då är det mig han kommer få dras med, haha. Ska bli jätteroligt!

Jag säger snart hejdå till mitt älskade Skåne och åker mot Oslo igen med nattbussen.. men Oslo är ganska fint ibland ändå, eller hur?



Not fair

Sitter nu i beckmörker och är på en buss med torr luft. Den är inte full vilket är tur, det lilla syret som är kvar kan nog faktiskt räcka en bra bit, hoppas jag på iallafall.

Jag kommer anlända tidigt imorgonbitti till Helsingborg där jag blir hämtad av min kära far, sen bär det av hem där hela min familj väntar. Det var ett tag sen hela familjen var samlad hemma. Pappa jobbar periodvis i Norge, så det känns kul att kunna tajma hemresa som vi gjort denna gång.

Halsflussen är fruktansvärd. Mamma ringde läkarna som misstänker att mitt pencillin inte riktigt biter på mig, för nu efter 5 dagar har jag fortfarande ont i halsen, inte lika mycket dock men fortfarande så att det gör ont, så jag behöver antagligen en annan sort, så det blir läkaren i Sverige imorgon istället. Vill bara bli av med det nu, har varit en otroligt hemsk och jobbig vecka. Nästa vecka börjar vi jobba på onsdagen och då tänker jag vara frisk och kry! :)

Har ju fått en hemsk hosta också. Varje andetag ger hostreflexer... tror inte jag är så uppskattad på bussen. Men det är ju det enda lilla ljudet jag gör ifrån mig ändå egentligen, jämfört med det ena paret som pratat konstant sen vid lämnade Oslo för 2 timmar sen..

4 timmar kvar. Hade varit så skönt att sova bort dem, men det där med att sova misslyckades jag med, får försöka om en stund igen. Så hemskt när man verkligen vill sova så går det inte, irriterande.

Känns lite tråkigt att inte hinna skriva mer i bloggen, hoppas jag kan det snart, för jag tycker ju om att skriva.. därför blev väl detta inlägget lite drabbat, lite väl långt kanske, hehe.

Nu säger jag godnatt från... ja, vart vi nu är. ♥

Night Drive - Gino Vannelli
RSS 2.0