Juldagen

Igår satte jag mig aldrig ner vid datorn, så jag får önska alla en riktigt god jul nu istället. Jag umgicks med min fina familj och hade svårt att greppa att jag faktiskt var hemma, kändes overkligt. Hela dagen idag har jag ägnat åt att inte göra någonting alls. Har bara spelat det nyaste Sims-spelet "Kvällsnöjen" och kopplat ner hjärnan, oerhört skönt. Vi ska kika på lite hyrfilmer nu, käka godis och ladda upp inför imorgon... Vad händer imorgon då? Jo, MELLANDAGSREA! Haha. Fick presentkort på Kicks och Gina gruvor av mina föräldrar. Så himla fint av dem, var ju inte direkt bara 100kr på dem :) Sitter och bloggar på pappas nya iPad. Jag är avundsjuk, men det ser inte så bra ut här just nu för att jag vet inte hur man gör allt ännu... Hoppas alla får en lika mysig juldags-kväll som jag!

Tårar...


Tårarna rinner obehindrat ner för mina kinder i skrivande stund. Under kvällen har jag fått två gråtattacker. Detta är helt galet.

Jag sitter med en portion varma nudlar och försöker värma mig i den ISKALLA lägenheten. Sista showen innan jul är genomförd nu ikväll.

Varför gråter jag då? Av längtan och lycka samtidigt.

När jag började på Wallmans den 4:e oktober var det tufft, jag hade i princip en vecka på mig att lära mig allting, låtar, stämmor och koreografi och hoppa in i showen. Det var som sagt tufft, men jag klarade faktiskt det. Jag har lärt mig att servera, bjuda ännu mer på mig själv och träffa folk har varit helt fantastiskt intressant. Lärt mig mycket, på både gott och ont!

Lyckan är att jag har klarat mig igenom detta. Det är 38 dagar sen i skrivande stund jag höll om min familj, och kelade med min lilla vovve Olle och kände hans mjuka päls.. men nu, om 12 timmar är jag där. Då är jag hemma. Lyckan går inte att beskriva, jag bara gråter.

Jag har aldrig längtat till julafton så här mycket som jag gör nu. Jag uppskattar det jag har ÄNNU mer, jag har aldrig tagit dem för givet.. och trodde inte man kunde uppskatta sin familj mer än vad jag gjorde, men nu vet jag att det är möjligt. Fina julklappar har jag handlat via internet till dem som ska packas in när jag kommer hem, så mys.

Kl 07.25 lämnar jag Norge och kommer inte tillbaka förrän den 30:e. Då kommer jag flytta över det sista jag har till min nya sambo och underbara vän Toy, underbart.

Godnatt på er allihopa. Jag ska vara uppe hela natten tills bussen går för den tänker jag INTE missa, sen har jag 7 timmar på mig att sova ändå...


KÄRLEK! ♥


Finaste Toy & Angelique.. tack för att ni gjorde livet i Oslo möjligt.

2 shower kvar..

Hej i mörkret.

Klockan är 2 på natten och jag är i princip hemkommen från jobb för ett litet tag sen. Jag och Johannes var stängningsansvariga idag, och det var inte den roligaste stängningen dock. Brukar gå fort, men idag hade vi endast 113 gäster, imorgon 460 ungefär vilket betydde att vi hade många bord och stolar att ställa på rätt plats.. jag är trött och har SÅ ont i ryggen kan jag lova, bar ju massa stolar nerför trappor osv.. inte bra.

Imorgon har vi inte full show, utan bara några få nummer för det är någon skola som kommer dit och har lite egna inslag, säkert några tal och någon liten tävling gissar jag på. Sen i övermorgon är det alla nummer förutom ett, sen är jag banne mig på väg hem!! Min buss går kl 07.25 på torsdag morgon, och det finns inte en chans i världshistorien att jag ska missa den.

Då kommer jag hem till min fina familj och kommer ha det mysigt, och varmt. Inte behöva frysa som jag gjort i denna lägenheten i 1½ månad sen jag sist var hemma.. längtar, nu är det inte långt kvar alls. Minns när det var 14 dagar kvar, vart tog alla dagar vägen?

Vår ljudtekniker Sigge gjorde min dag idag också faktiskt. Under uppdukningen hör jag låten "Sing in Silence" (låttiteln jag har intatuerad på ryggen) börja spelas i det feta PA-systemet.. med min älskade Sonata Arctica. Det var ren lycka.

Nu ska jag snart sova.

Godnatt. ♥

Slut...

Livet kan ta slut så mycket fortfare än man kan ana.

En fin och gammal vän till familjen gick bort igår. En arbetsolycka, slog ihjäl sig. Jag förstår inte meningen. Tårarna bara kommer från någonstans och allt känns bara orättvist.

Vi ses igen ♥

Trött.

Jag är trött. Så himla, otroligt trött.

Det enda som far i mina tankar de här dagarna är resan hem nästa torsdag morgon. 07.25 går bussen hem den 23:e december, och ingenting kan stoppa mig. Jag ska nå dit, det är ljuset i denna tunneln jag är inne i för tillfället. Frihet. Då har jag klarat av 2½ månads högsäsong på ett arbete. Tagit mig dit till det nya landet, lärt mig allt, kommit in i rutinerna och klarat av det också.. det är helt galet. Jag längtar.

Julfirandet ska bli det bästa någonsin. Aldrig längtat så här mycket till jul. Äntligen få umgås med sin underbara familj.. det är en enorm saknad. Ska bli helt fantastiskt.

Ännu en dag avklarad i staden Oslo, imorgon är det torsdag och den ska banne mig gå snabbt hade jag tänkt mig.

Lördag

Tanken slog mig precis att det är Lucia om två dagar. Tjohejsan! Jag har redan varit anställt i nästan 2½ månad, vart tog tiden vägen? Så fort det har gått ändå, helt otroligt.

Nu har jag inhandlat en brittisk tidning, inStyle tror jag den heter för ett specialpris, köpt lite goda kycklingvingar, vetebullar och lite Cloetta och ska mysa rejält innan det är dags för lördagens jobb.

Vi är för få i serveringen idag, så det kommer med all säkerhet bli kris idag, så det är bara att ställa in sig på det antar jag.

Wish me luck!


Mitt i natten.

Vad gör jag nu kl 02.39 efter jobb? Jo, jag gör någon annans jobb!

Norska skattemyndigheten har nu fört in en ny regel att alla vi svenska med tillfälliga personnummer måste skicka in nya blanketter för nästa års skattekort själva, vilket gjorts automatiskt innan. Kan det vara för att norska skattemyndigheterna typ ALLTID gör fel? Fråga min pappa ang. det.. så ska ni få se en väldigt röd nyans i hans ansikte, haha.

Nu har jag gjort det och tänker be administrativa på jobbet dubbelchecka så att den är rätt gjord, man vill ju inte skicka in fel liksom och få skit för det sen i efterhand, haha.

Idag blev en annan sak klar iallafall! Jag ska flytta! Tyvärr inte från Norge, men en bit bort till min vän Toy! Hon har en fin lägenhet jag ska få ta del av tills vi slutar på Wallmans i juni och det tackar jag så mycket för! Det ska bli himla roligt.

Idag hade jag eget ansvar för fyra olika bord och det gick så bra! Jag hade verkligen toppengäster och dem gjorde hela min kväll, jag gick till jobbet väldigt trött och sliten och nu sitter jag fortfarande med ett leende på läpparna och hoppas att morgondagen blir minst lika bra! På söndag är det sovdags, då är vi lediga. Då ska jag träffa pappa igen och käka pizza, min norska tradition här för tillfället.

Nu är det läggdags, sista arbetsdagen imorgon för denna veckan!


Godnatt

Brr!

Det är fortfarande så kallt. -20 grader är det ungefär hela tiden. Man sover med mysbyxorna på och inomhus är det raggsockar OCH inneskor som gäller. Usch vad jag längtar hem!

Föreställningen igår gick bra, hade väldigt fina gäster vilket underlättar enormt när man känner sig så trött och sliten, dem ger en verkligen energi. Håller tummarna för detsamma ikväll, hade verkligen gjort hela min dag kan jag säga.

Den 9:e december idag, dagarna blir bara färre och färre tills det är dags att åka hem. Har aldrig längtat efter någonting så här mycket förut. Känns helt underbart! Bussen är bokad sen länge hem den 23:e december, och så fort jag kliver av i Helsingborg ska mamma och jag köra iväg mot Väla och inhandla de sista julklapparna, så mysigt!

1 timme kvar tills det är dags att bege sig till jobb. Jag biter ihop och drömmer mig bort till dagen jag kommer hem och den öppna spisen är igång och hur jag leker med min älskade lilla vovve i den härliga värmen...

Saknar. ♥

Kall onsdag...

Trött, sliten, hemlängtan, kallt.. det kan man väl säga är beskrivningen att mitt liv just nu.

Tror ingen förstår hur EXTREMT mycket jag längtar till julafton. Jag kommer hem sent dagen innan och på julafton får jag umgås med hela min underbara familj och bara få vara hemma, det är ovärderligt.

Så varje dag räknas ner här nu. Det är den 8:e december idag, snart är vi färdiga med julborden.. längtar så enormt!

Ska snart iväg och möta upp Toy för en fika, sen blir det till jobb igen!

White pearls, black oceans...

Sitter just nu och lyssnar på underbaraste Sonata Arctica. Deras musik är så.. fantastisk.

Försöker ladda upp inför kvällens show. Idag är det torsdag och vi har varit igång sen i måndags, och det har gått väldigt bra. Men måste erkänna att man är trött och sliten när man bara har en ledig dag i veckan, man hinner liksom aldrig vila upp sig. På en dag hinner du sova, bli seg och sen inte hinna vila upp sig. Men så är det, snart är det julafton vilket betyder: HEM!!!

Vad önskar ni er i julklapp? Jag fick en tidig av mina föräldrar, en midjekorsett. Kärlek säger jag bara! Den är helt fantastisk från ofcorsetis, tusen tack! Men jag tycker själv det är så svårt att köpa julklappar, speciellt till min lillebror.. haha!

Nåja, snart ska jag iväg och inhandla lite mat tillsammans med Angelique, sen bär det av mot jobb.


RSS 2.0