Handboll och skrattanfall.

Vilken söndag.

Med tanken på att vara ledig, så vaknade jag upp med ett leende när jag såg att det var klarblå himmel utanför, och dansk fin musik spelades i högtalarna i lägenheten. Saknar verkligen Danmark, får bli en tur dit till våren känner jag.

Handbollsmatcher spelades idag på tv4. Jag och Toy har ingen tv, och min skärm är endast 12" så jag begav mig mer än gärna till min vän Angelique som har både tv och kanaler och kikade på matcherna. Både Sverige och Danmark förlorade. Damn it. Men Danmark spelades så himla bra, det var riktigt spännande även om slutet inte blev som man hoppats på.

Efter det blev det en underbar, och obligatorisk söndags-pizza, och sen har jag och Toy bara segat oss här hemma faktiskt. Vi sitter i skrivande stund och försöker bli trötta.. går sådär. Toy har gett mig x antal skrattanfall idag, inte minst när vi tittade på senaste Hipphipp avsnittet.. det var bara så fruktansvärt bra.

Imorgon är vi också lediga, sen är det jobb på tisdag. Så imorgon under förmiddagen är det inplanerat dammsugning i lägenheten iallafall, mina städnerver börjar rycka, och jo pappa.. after all, they do exist. ;)

Ska nog börja min "försöka-bli-trött"-session här nu med att iallafall borsta tänderna och bädda ner mig.


"det er på tide du blir, du blir glad igen..." ♥

Oslo

Godmorgon!

Idag är det en riktigt fin dag i tigerstaden. Igår hade jag en toppendag på jobbet och ser fram emot att denna blir minst lika bra, fast att jag har stängning ikväll.. Hehe! :)

Imorgon och på måndag är vi lediga, då blir det att hitta på något skoj här borta tills det igen är dags för show på tisdag.

För er som missade så har ett klipp från Wallmans dykt upp där det är jag som sjunger, klicka HÄR för att komma dit.

Vill även påminna er som kommer in hit och lämnar kommentarer. Jag skriver denna bloggen för MIN skull. Om det är 1 eller tusen läsare spelar inte mig någon roll, det är för min skull. Jag älskar att gå tillbaka ända till 2009 och kolla vad som hände då och hur man tänkte. Så ni som väljer att kommentera mitt utseende på vilket negativt sätt som helst, gör er inte besväret. Det rör mig inte i ryggen och tar bara upp en massa extra tid. Jag ser ut som jag gör, och är stolt.

Nu hör jag faktiskt fågelkvitter utanför, dags för en dusch och sen en fika med Angelique! :)

Solstrålar

Livet är ganska häftigt egentligen när man tänker efter.

Jag har inte sett solljus och blå himmel på väldigt länge. Bara grått och mulet. När jag åkt till Norge har solen kommit fram där hemma och vice versa. Så det var ett tag sen.

Men idag vaknade jag halv tio av ingenting, såg hur solen sipprade in, och unnade mig att bara vila 20 minuter för att sen gå upp. Det känns verkligen toppen!!

Längesen jag vaknade och mådde såhär bra. Det blir en bra dag idag!

Väntar för tillfället på att min vän Niklas ska vakna upp, han jobbar natt nämligen. Vi ska umgås lite idag också. Var så sjukt längesenvi umgicks, och igår hann vi bara ses en liten stund. Många skrattanfall att ta igen kan jag lova, och det lär det bli.. haha.

Har packat väskan också ganska mycket, blir ju kvar i Norge i två veckor nu denna omgången då de lagt in extra shower, så det är bara att bita ihop och köra. Hoppas på succé!

Ni som är lite nyfikna på mitt liv på Wallmans får klicka er in på länken här nedanför och kika på ett litet nummer av hela kvällen som blivit publicerat.

Nu är det dags för tandborstning!

Klicka HÄR för att komma till videon. ♥

Snart så!

Äntligen har jag sovit ut. Det var riktigt skönt.

Sov alldeles för länge, men det spelar ingen roll. En del av dagen sket sig lite kanske men hey, jag känner mig mer utvilad än igår iallafall!

Ikväll är det handbolls vm mellan Sverige och Danmark. Det bara MÅSTE ses. Spelar ingen roll vad det är för sport egentligen, när det är Sverige och Danmark så ska det ses, haha. Träffade Niklas en stund idag också, saknat den filuren enormt.

Nu är vi precis hemkomna, har handlat hem lite grejer som måste med till Norge nu när jag är där i två veckor i februari, hinner liksom inte hem. Så ska umgås med de underbara vännerna jag har i tigerstaden. Så mycket dem gjort för mig.. det är ovärderligt. Kommer aldrig kunna beskriva min tacksamhet tillräckligt för dem.

Nu är det mat som är härnäst på listan.. ikväll blir det grillad kyckling. Min favorit. Mmm!

Förresten, börjat läsa på Jenna Jamesons bok. So far, så är det faktiskt en intressant bok. Älskar biografier.



Måndagkväll.

Måndagkväll. Jag sitter i soffan, och försöker slappna av.

Haft en helt okej och intressant dag faktiskt, om än så är jag ganska trött. Har blivit lite väl lite sömn känner jag iochmed resan, men det får snart tas igen hoppas jag.

Tog lite bilder idag. Tråkig bakgrund och knappt fixade, men det kommer. Men allt man lägger upp behöver ju inte vara färdigställt.

Nu är jag väldigt trött.. känner hur TV:n skriker åt mig.. ♥




The Prayer

Nytt klipp ligger nu uppe på youtube med mig.

Jag framför Celine Dions låt "The Prayer" tillsammans med de fina killarna i numret Jersey Boys på Wallmans Salonger i Oslo.

Sprid gärna klippet vidare :) ♥


Bussen för dig.

Bus4You är i skrivande stund på väg att ta mig hem till Skåne, inte långt kvar nu faktiskt.

Haft en ganska bra helg faktiskt ändå, inte några direkt jobbiga gäster vilket underlättar arbetet enormt. Om alla är inställda på att ha trevligt blir det ju så mycket bättre, vilket är logiskt, men inte för vissa med lite sprit i kroppen tyvärr. Men det har varit riktigt trevligt i helgen.

Nu känner jag mig mest lite sliten, men hemma blir det inte så mycket vila heller, haha. Här ska det ut och faras, jag och min mobil har även massa dejter under morgondagen som ska genomföras, blir riktigt spännande.

Nog dags att vila lite till så man är hemma lite fortare. Underbart. ♥


On my way

Inspirerande dagar hemma, jag har så mycket i mitt huvud så det är inte sant! Det känns bra, och jag tänker inte låta något hindra mig faktiskt.

Jag brukar vanligtvis åka iväg nu vid midnatt till Oslo för show imorgon, men nu är det faktiskt såhär att jag åker imorgonbitti kl 7 istället och kommer fram kl 14, och börjar på jobb kl 15. Känns helt perfekt faktiskt. I absolut värsta fall får jag hälla i mig en energidryck, men hoppas på att vara så pass pigg att jag slipper.

Sen kommer jag hem på söndag igen kl 14, då bär det av till Pauline för att skämma bort sig själv lite, och på måndag är det jag och min kära telefon som ska hänga hela dagen i princip och försöka göra underverk tillsammans. Ser fram emot det.

Hoppas nu på en riktigt bra helg, det hade jag verkligen behövt. ♥




Fin dag.

Varit en bra dag idag. Är inspirerad på nytt och har fått lite energi för ett tag framöver hoppas jag.

Tack till Karin Tydén för den fantastiska fikan. 1 timme kändes som 10 minuter, och vilken människa hon är. Precis så erfaren, driven och målmedveten som hon är vill jag vara i hennes ålder, verkligen en förebild att ha. Det är viktigt, annars är det lätt att bli vilsen vissa stunder tror jag. Hon är riktigt häftig iallafall!

Imorgon har jag ingenting alls planerat, känns riktigt bra. Ska inte åka tillbaka till tigerstaden förrän torsdagmorgon vid kl 7, så kommer nog vara ganska trött under showen på torsdag, men det gör inget. Man har verkligen en av- och påknapp när det gäller Wallmans, så hur trött man än är fungerar allt som det ska ändå, förutom att man inombords känner sig megatrött och halvt död..

Nu ska jag snart sova tror jag. Godnatt allihopa. ♥

Fragile like a rose, on the snow...

Söndag 16 januari '11

Vi är halvvägs i januari. Redan.

Jag är hemkommen från Oslo återigen. Jag lyxade till det och reste med bus4you hem, lite dyrare men så värt det. Idag när jag beställde resa hem med bus4you nästa söndag skiljde det dock bara 1 krona från Swebus, så valet var lätt. Satt som en drottning och sov som ett litet barn på den bussen tack vare den fantastiska komforen och det fanns syre.. jämfört med de andra bussbolagen.

Imorgon blir det en fartfylld dag. Ska bland annat ringa norska skattemyndigheterna och anmäla min adressändring i Norge, är så glad för mitt nya boende. Bo med min vän Toy är fantastiskt, vi vrider oss i skrattanfall ofta och det känns verkligen som om Toy är den där storasystern man känner sig trygg med, uppskattar henne så mycket.

Ikväll stänger jag dock ner alla möjliga tankar och tillåter mig bara att bli riktigt trött, ska upp tidigt imorgon och bör gå och lägga mig hyffsat tidigt idag när jag ändå tror att jag kan lyckas somna.

Jag säger godnatt så länge så hörs vi imorgon. ♥


Shelter

Nu kryper jag in i mitt lilla skal och trycker igång stand-by läget.

Jag reser alltså tillbaka till Oslo och jobbar i helgen. Är tillbaka i älskade Sverige på söndag igen, och tro mig, jag längtar redan. Har bara ätit struntsaker idag som någon form av tröstätande antar jag.. kan ju vara för att den franska låten inte sitter så bra.

Be för mig gott folk. Be för mig. Det kan bli en total baguette-soppa på fredag om jag har otur, eller så blir jag en toppen fransyska där på scen. We'll see.

Ska bli underbart att träffa de fina vännerna igen iallafall.

Farewell ♥

Men oj?

Hej bloggen!

Jag fattar inte, vart tar tiden vägen? Loggade in idag och såg att det är 6 dagar sedan jag bloggade.. 6 dagar? Trodde det var igår liksom.

Det är otroligt drygt att resa fram och tillbaka såhär, för jag känner aldrig att jag hinner landa någonstans, alltid på väg någonstans. Denna gången jag varit hemme har jag sett till att få ordning på mitt rum, köpt garderob och hylla och gjort det riktigt hemtrevligt, tack fina familjen för hjälpen ♥ Så nu är mitt rum jättefint. Ska bara dammsuga och fixa till lite till så ska ni få se, men får bli nästa gång jag kommer hem.

Många tänker säkert nu: "Men stanna i Norge istället för att resa hem om det är så jobbigt?". Vet ni vad? Aldrig i livet. Där finns inget att göra, jag har hela mitt liv hemma i Skåne och i Sverige. Jag behöver komma ifrån Oslo för det är endast jobbrelaterat från mig, vill så långt bort ifrån det som möjligt, så jag mår bara bra av att komma hem, det jobbiga är att aldrig kunna slappna av.. när ni andra har helg jobbar jag, så man får inte längre ta del av när kompisarna har tid och man kan umgås, det är riktigt tråkigt faktiskt.

Sitter och kollar pianisten här ikväll och repar på en fransk låt tills på fredag. Ska hoppa in för en tjej, och det känns inte bra. Repat som fan på den redan och kan knappt någonting, iiiiiinte alls bra. Panik.

Nu ska jag försöka se om jag kan bli klokare på låten eller inte, sen är det nog läggdags. Imorgonnatt bär det av mot Oslo igen...


When death wants to kiss you, and you want to kiss him back ♥

Vinter

Jag är så tacksam för att vi har 4 olika årstider. Jag hade aldrig stått ut med bara en året runt, det vore så jobbigt.

Jag om någon älskar vintern. Att se orörd, vacker och glittrande snö på marken är något som kan ge mig ett stort leende, och att vi fick det så tidigt gav mig verkligen julkänslor i Oslo och jag längtade hem. Men nu, nu börjar det bara bli jobbigt. Nu längtar jag verkligen till den där första vårdagen när man känner en lycka inombords man bara gör då. Jag vill ha på mig min fuskskinn-jacka, ett par jeans och snygga stövlar utan att varken behöva frysa ihjäl eller svettas ihjäl.

Nu är det en timme tills jag ska köra mot terminalen och ta bussen till Oslo. Jag hoppas dessa dagarna får fort, för lyckan jag känner när jag precis satt mig på bussen som ska ta mig hem är obeskrivlig!

Godnatt ♥

5 januari '11 - Mot Oslo

Nu börjar det. Pendlandet.

Jag kommer fram till juni pendla till Oslo för att jobba. Varje onsdagsnatt kommer jag ta bussen upp till Oslo, och varje söndag morgon kommer jag åka hem. Vissa suckar när dem hör det och undrar hur jag orkar. Jo, det gör jag, för Oslo är inte mitt hem. I Oslo finns bara ett jobb jag har fram till juni. Hemma i Skåne finns mitt hem, och det är här jag samlar energi, jobbar med andra projekt och mår riktigt bra. Därför är det verkligen så värt det.

Just nu här hemma har jag nästan packat klart, ska bara inhandla lite mat som bör finnas i skafferiet i Norge. Det är så galet dyrt med mat och allting där uppe så det lönar sig att handla med.

Klippte topparna i håret igår, känns fräsch. Så nu sitter jag med en inpackning som snart ska sköljs ur, hoppas det känns riktigt friskt och härligt. Resten av dagen ska jag nog bara spela Sims 3 och fortsätta planering av några småprojekt tror jag.

Hörs efter denna omgången i Oslo! ♥


Här har vi det bästa med Oslo. Toy & Angelique

Vackert


Godmorgon.

Idag steg jag upp tidigt. Gick ut en runda med min lilla vovve. Har bara varit han och jag hemma då familjen fortfarande är i Oslo, men nu i skrivande stund är dem nog på väg hem! Det var en helt fantastisk morgon ute i det iskalla vädret med is precis överallt!

Idag ska jag bara slappa. Ska hämta familjen i Helsingborg senare när dem kommit fram, och efter det ska vi handla hem mat då det inte finns någonting här överhuvudtaget, så det behövs. Fram tills dess ska jag slappa och kolla dålig TV tänkte jag, det var längesen. Kommer nog slumra till också, jag är så trött!

Har ju skaffat mig ett nytt objektiv under mellandagsrean. Canon EF 50/1,8 II heter det. Kostade egentligen 999kr på Media Markt som egentligen är billigt jämfört med 1290kr som det kostar annars. Men de hade även 20% på alla varor, så det blev mitt för 800kr. Det är så galet prisvärt! Det väger ingenting, känns ganska plastigt men det spelar ingen roll, för att objektivet är grymt. Tar fantastiska porträtt med det.

Längst ner ser ni en bild på mig som är tagen med objektivet. Det enda jag gjort på bilden är att jag har justerat lite kontraster. That's it! Dock har jag håret uppsatt så ser lite naket ut kanske, men ändå! :)


Bild tagen imorse under promenad!


1 januari 2011



Gott nytt år allihopa!


Hoppas alla fick ett fantastiskt fint firande inatt som jag fick! I mellandagarna var jag otroligt frånvarande från bloggen, I know. Men jag orkade helt enkelt inte. Jag blev insnöad, träffade vänner och hade det bara så fantastiskt underbart.

Den 30:e bar det av till Oslo. 7 timmars bussresa med familjen som sällskap, DET var bra! Behövde inte sitta själv och dregla över kudden iallafall. Det gjorde ju mammas så bra ändå!

Vi gick ut och käkade iallafall och planerade lite inför nyårsafton. Jag jobbade ju och min familj skulle få se på showen och avnjuta den fantastiska 5-rättersmenyn det bjöds på.

Min familj fick fantastiska platser vilket gjorde mig riktigt glad, jag som serverade dem hade ett mindre helvete då de satt på en balkong högst upp.. haha. Snacka om att man sprang av sig julmaten.. herregud. Vi hade ett riktigt tajt schema igår då vi brukar har 4-rättersmenyer istället, men nu var det ytterligare en som skulle klämmas in mellan alla shower OCH vi skulle hinna till innan tolvslaget.. and we did it! Helt perfekt gick det. Det var magiskt. Vi klev upp på scen medans en pampig nedräkning började. Vi skålade med champagne och började sjunga "Happy New Year" tillsammans med 400 personer i den lilla lokalen som stod och lyssnade, skålade och jublade. Där uppe på balkongen satt ju min familj, fina dem. Är så glad att dem var där, annars hade nyårsafton inte varit lika kul.

Min familj tog Oslo-resan som en liten mini-mini-semester. De stannar till imorgon, men då Oslo bara förknippas med jobb för mig bestämde jag mig för att betala en resa hem idag istället den 1:a. Så här sitter jag på bussen. 1½ timme kvar sen är jag banne mig hemma i underbara Skåne igen. Hade egentligen betalt en biljett till imorgon från början, men den struntar jag faktiskt. Värt 300 extra... det är ändå 24 timmar extra hemma och jag ska bara leka och ha så mysigt med min lilla vovve som jag ska hämta direkt när jag kommer hem!

Nu ska jag inte babbla på för mycket, men jag vill tacka för ett fantastiskt 2010. Det var verkligen ett helt sjukt lärorikt, magiskt och obeskrivligt för mig. Jobbade på Burger King i januari till maj, där emellan turnerade vi med Next Star 2010 och jag vann!! Så i maj sa jag upp mig för att dra ut på turnén med Diggiloo (alla inlägg under turnén hittar ni här i bloggen, kika under mina kategorier). När det tyvärr tog slut visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen, men jag kämpade på med min karriär. Då fick jag ett samtal där det visar sig att regissören från Diggiloo rekommenderat mig för ett jobb på Wallmans Salonger i Oslo, och det fick jag. Det var en riktig kamp i början då jag inte alls hade lång tid på mig att lära mig sakerna. 2 veckor totalt i princip, medans de andra repat hela sommaren.. men jag klarade det, vilket gör mig stolt. Man klarar så mycket mer än vad man tror, fast att man var långt nere i skiten och mådde riktigt dåligt, så fixade jag det. Vänner och familj ska definitivt ha mest cred för det. Älskar er!

Nu har jag kramp i min bakdel, så börjar alltså mitt 2011. Men jag är på väg hem, så det är SÅ värt det.

(Förhoppningsvis kommer lite bilder från showen, dock dålig upplösning osv, upp på bloggen om några dagar när mamma tagit hem kameran.)


RSS 2.0