2008.11.30 - Luciapresentationen gick bra!

Allting gick bra inne i Landskrona när vi skulle presenteras som Lucia kandidater.
Vi fick åka häst och vagn, vilket var jättemysigt, också fick vi ha på oss JÄTTE stora jackor som värmde oss som bara den, men dem vägde så mycket att när man tog av sig dem efteråt så kändes det som om man vägde ungefär 20 kg, haha!

När jag stod på scenen och vi blev presenterade önskar jag att jag hade ett par fina och varma stövlar.. Jag har mina UGG:s kopior från skopunkten, som är, helt ärligt, skitdålig kvalité! Men man kan inte räkna med mer av ett par stövlar för 249:-, så för dem pengarna håller dem hyffsat.

Hittade däremot ett par otroligt fina skinnstövlar på http://www.have2have.se/, de är fruktansvärt snygga.
2095:- kostar dem.. och önskar att jag hade haft råd. Någon fin och vänlig människa som kan skänka dem till mig? Haha! =)

2008.11.30 - Första advent!!!

Spelning på Grand Hotel i Helsingborg igår, gick jättebra! Mycket företag som hade varit på julmiddag, och de var sugna på att dansa, mycket lyckat!
Körde i 2½ timme med endast en 5 minuterspaus, tiden gick så himla fort! Alltid lika trevligt på Grand Hotel, och mycket trevligt folk. Somnade dock inte förrän vid 03.30 ungefär, kom hem ganska sent.. Så sov kanske liiiite länge idag!

Idag ska jag, kl 15.30, till Landskrona för att bli mätt till Lucialinnena osv, och sedan vid 17.00 ska vi bli presenterade på Rådhustorget i Landskrona för att imorgon är det ju sista dagen man kan lägga sina röster!

Vill ni rösta en sista gång på mig som Lucia, sms:a;
LT Madeleine
- till nummer 72500.

Idag är det första advent, och efter en helg utan marabou måste jag bara köpa ett Marabou Apelsinkrokant ikväll och mumsa på, haha! Imorgon är det skola igen, och trafikutbildning i två timmar på morgonen som jag faktiskt ser fram emot!
Nu saknas bara massa SNÖ!!! Jag vill ha en vit jul!
Nu borde jag nog göra mig iordning innan vi sticker, sitter fortfarande i morgonrock, haha!

Bjuder på en bild jag tog vid farfars grav när snön fallit, det var så vackert där..

2008.11.28 - Utvecklingssamtal!

Hade utvecklingssamtal idag med min mentor, tillsammans med min far.
Det gick utmärkt tyckte jag och jag är väldigt nöjd, betygen ser hyffsade ut faktiskt! Jag satsar på att ha MVG i majoriteten av ämnena och det har jag lyckats mer än väl med, så får ser hur det fortsätter!

Började trafikantutbildning idag på ind. valet, och jag trivs redan! Läraren är jättesnäll och lite försynt, skulle dock inte skada ifall han lät mer intresserad, men han verkar jättebra ändå!
Jag tror att detta kan vara ett jättebra komplement för min del, i och med att jag redan håller på att ta körkort. Vi får öva mycket på datorproven på trafikantutbildningen nu, och det kommer hjälpa mig helt klart med att ta körkortet.
Klassen verkade i övrigt väldigt bra, så jag hoppas jag kommer trivas!

Vad ska ni göra i helgen?
Själv så är det Grand Hotel imorgon som gäller, WOHUUU!!!
Känner mig så lycklig där, allt är så underbar där!


Ja, jag är photoshop nörd.. :)

2008.11.26

Nu har jag äntligen tagit mig en bra stund att sätta mig ner vid Cubase och mixa till min egenskrivna inspelade låt.
Den har fått en titel, Eternity. Jag är hyffast nöjd.. men jag är väldigt självkritisk, och känner att sången kan absolut göras bättre på låten, men jag vet att min portabla studios ljudkvalité inte riktigt räcker till, så jag nöjer mig verkligen med det jag har!

Själva musiken var redan fixad när jag lade på sången, vilket jag skrivit i ett tidigare inlägg. Det jag gjorde på sången var nu följande (för er intresserade)

1. MDE-X effekt; Som heter Female EQ. Denna effekt passar min röst mycket bra, och ställer in automatisk EQ till en typiskt kvinnlig röst. Sen får man ju såklart finjustera den lite, men det är den effekt jag lagt på.

2. MDE-X effekt;  Som heter Vocal Reverb. Mycket bra reverb som jag plockat ut av alla de jag har. Det låter helt enkelt bäst, har en fin klang och låter inte på något sätt konstigt utan bara vackert. Jag lade dock inte på mycket alls, det räcker med bara några få procent.

3. Wizoo effekt; Som heter Grand Piano Church. Detta är en annan typ av reverb som påminner om en kyrka. Stort och kraftig reverb, som gav effekt bara vid 1%, och det räckte för mig, jag tycker att man fick den lilla pricken över i:et med hjälp av det!

Sedan har jag gått igenom alla delar av låten och lyssnat efter eventuella konstigheter. Men får inte heller låta mig luras. Jag har fruktansvärt dåliga högtalare tyvärr, och att mixa med sådana är egentligen någonting jag borde skämmas för, men man får ta vad man har! Så, dessa kan ju göra knäppa ljud ifrån sig ibland, men jag får försöka lita på att jag hör vad som är skillnaden mellan oljud i högtalarna och oljud på inspelningen. Hoppas dock min handledare av mitt projektarbete kan ha överseende med själva ljudkvalitén då jag inte äger en riktig studio, utan har med hjälp av en portabel liten studio och ett par billiga högtalare knådat ihop mina låtar helt enkelt!

(Sammanlagd arbetstid: 2 timmar)

Nästa mål: Göra klart den andra låten till 100%

Låten jag skulle planka, "The Echo of Your Whisper" är i princip klar. Ska bara lyssna igenom så att man inte missat någon färgning osv, sen är det inspelning av den som påbörjas.


Detta är min inspelningsstudio. Zoom H4, portabel studio.
Gå in på http://www.halmenmusik.se/ för mer information (där jag inhandlat den)!

--

http://bloggkartan.se/registrera/13098/landskrona

2008.11.25 - Övning inför helgen!

Jag hade dock planerat att hålla på med projektarbetet idag, men jag fick prioritera spelningen jag och min far
har på lördag, som är på Grand Hotel i Helsingborg (kom dit då, det är OTROLIGT trevligt ställe med mycket trevligt folk)!

Vi hade några nya låtar vi var tvungna att sätta, så det är vad jag har gjort hela dagen, wow!
Ser fram emot det, speciellt nu när det är lönehelg, brukar vara MER än fullsmockat då, helt galet.

Hoppas jag kan försöka hinna någonting imorgon och även på torsdag med projektet, jag måste! Har värsta abstinensen!


Grand Hotel (entrén ligger vid de vita flaggorna åt vänster.) Ligger mycket nära knutpunkten!

2008.11.23 - Ledig helg!

Ännu har jag inte mixat min inspelning i Cubase, för denna helgen har jag faktiskt gett mig själv ledig.
Det har varit skönt att inte tänka på allt vad skolan heter, utan bara njuta av att det varit helg.

Var en runda på Grand Hotel i Helsingborg igår (lördag) och Kent Lundin, som är en kollega till min far och vän till familjen, spelade där och vilket drag det var redan vid 23 tiden!

Så nästa helg, på lördag, är det jag och min far som lirar där, och det ska bli så kul! Det är en månad sen sist nu som vi lirade där tillsammans och hoppas det blir en underbar repris!
Kom gärna dit!


Idag blev det sånglektion med min sångpedagog Maria Peterzon (som är en utav de finaste människorna som finns), och efter lektionen fick jag träffa hennes lilla son Theodor, han är så jädrans söt. Ni ska se hans ögonfransar!!
Fyndade även en jacka på New Yorker, i skinnimitation i en bikermodell, skitsnygg!

Så imorgon är det sovmorgon, nya ind.valet börjar inte förrän på fredag för min del, så det känns som en bra start på min måndag.

Glöm inte att rösta nu på mig till Lucia, drygt en vecka kvar att röst!
Sms:a
LT Madeleine    - till nummer 72500
Varenda röst uppskattar jag till tusen, det vore så gulligt av er om ni ville rösta! =)


Bilden tog jag vid farfars grav igår, en pärla från en utav kransarna pekade upp bland snön.. så vackert!


Jag under gårdagen! =)



Jackan som jag fyndade!

(Ursäkta kvalitén på de två sista bilderna, men vad ska man säga.. det är cam! Haha!)

2008.11.19 - Begravning

Nu är begravningen över, och gud så vackert det blev!
Vet ni vad? Jag klarade av att sjunga. Det var mitt livs största utmaning hittils som sångerska,
att sjunga på en begravning, som t o m är en nära släkting till mig..
Jag sträckte helt enkelt på mig, bet ihop, och gjorde det för min farfars skull.. så nu är det gjort, och det känns bra.

Idag hinner jag tyvärr inte med att mixa min egen låt i Cubase, ska iväg till Lucia kören nu ikväll i Landskrona.

Rösta på mig som Lucia förresten!! =) 
 Sms:a följande: LT Madeleine    - till nummer 72500 (5kr + operatörstaxa).
Uppskattar varenda röst!!!

Tänker inte dela med mig av någa direkta bilder från begravningen, ganska privat tycker jag, men jag fotograferade alla vackra blommor och kransar folk hade lagt vid kistan, och fick en fin närbild på en utav dem!
Kolla så vacker!!

2008.11.18

Nu är sången inspelad på min egen skrivna låt! Äntligen!

Om jag är nöjd då? Ja.. ljudet är ju sådär fortfarande, men ska sätta mig vid Cubase imorgon kväll hade jag tänkt och justera med lite EQ.

Så skönt att ha den låten klar nu, då kan man fokusera på de andra låtarna också, dock lägger jag mycket vikt vid mixning!!!

Begravningen är imorgon.. känns jobbigt. Ska sjunga låten "I Will Always Love You", har aldrig sjungit på en begravning förr så det är en utmaning.. men gör det för farfars skull, hoppas det kan hjälpa mig lite på traven..

2008.11.17

Varit och kollat ljudet i kyrkan idag inför onsdag, farfars begravning.
Kändes tungt, men de var väldigt trevliga där, vilket underlättar det hela.

Imorgon blir det inspelning av sång till en utav mina låtar i alla fall, om inget annat kommer i vägen (vilket det absolut inte bör!)



Bjuder på en julbild som jag tog igår, för att öka julstämningen! Ska även vara med i en fototävling med den. Kommentera gärna vad ni tycker!

www.GratisMode.se

Vill tips om en sida som heter Gratismode.se

Jag själv brukar vara lite skeptisk till sådana här saker, men denna sida har jag kollat igenom och det är 100% gratis!

Det går ut på att samla poäng genom att b la värva medlemmar, och gå in på utvalda hemsidor, och sen kan du ta ut poängen i form av presentkort på t ex Gina Tricot och H&M, fantastiskt!

Jag garanterar, det är 100% gratis, man tjänar bara på det!
För att bli medlem klickahär. Du får genom att klicka på länken och registrera dig, 50 poäng på en gång!

2008.11.15 - Min lördag!

Stack iväg tidigt med mamma till Väla, och jadå, jag hittade allt mig någonting.
Min efterlängtande sammetsklänning fanns på Gina Tricot (har letat efter exakt en sådan i flera år), wohuu!
Blev min för 199 riksdaler, är jättenöjd!

Idag har jag arbetat lite i Photoshop och lärt mig lite nya snygga saker som jag tänkte använda till b la mitt projektarbete.
Jag som är en perfektionist vill ju inte att bara musiken ska bli bra, omslaget är ju JÄTTE viktigt! Första intrycket är ju väldigt viktigt.

Har b la lärt mig att skapa det ni ser nedan, har länge velat lära mig och nu äntligen!


Ursäkta cambilden, det är bara ett prov! :)

Lucia!

För att sticka ifrån mitt projektarbete vill jag bara säga att rösta på mig som Lucia i Landskrona!
Röstningen går via Lokaltidningen i Landskrona, och finns att få hem om man är bosatt i kommunen, eller om man hämtar den lite runt omkring i stan.

Rösta via sms (5kr+operatörstaxa) genom att skicka texten: LT Madeleine
till nummer 72500

Varje röst uppskattas!

/Madeleine


Jag idag!

Lördag 2008.11.08

Skrev en hel del, också blev allting raderat för att internet sabbade allting i en minut, så störigt!

I alla fall så vill jag berätta vad jag har gjort med min inspelning. Jag är äntligen färdig med det instrumentala, så nu är det bara sången kvar. Har lagt lite effekter på instrumenten som öppnar upp ljudet ännu mer. Jag tycker att man ska lägga mycket tid på att fixa EQ:n, då den spelar MYCKET stor roll för hur ljudet blir i slutändan. I en effekt som kallas KORG på mitt Cubase finns extremt bra färdginställda EQ:s som man kan använda. Speciell Vocal EQ, Drum EQ, Bass EQ osv, de är suveränt bra! Så de har jag använt mig av, och så klart fixat lite på dem också. Sedan lade jag ytterst lite reverb på pianot och väldigt lite delay för att öppna ljudet ännu mer.
Så nu är det bara sång kvar!

För övrigt så har jag sjungit på bröllop idag i Båstad. Det var ett underbart bröllop som blev helt lyckat! Min pappa är hemma nu så han ackompanjerade mig, för jag sjöng låten Curly Sue, och det känns alltid bättre att kunna stå upp och titta brudparet i ögonen när man sjunger låtar som verkligen betyder någonting för dem, och den möjligheten fick jag idag, tack vare min far som gjorde ett extremt bra arbete!

Nu blir det ut med hunden sen film!
- Madeleine

(Sammanlagd arbetstid: 1½ timme)

Torsdag 2008.11.06

Blev precis färdig med inspelningen av bas och piano till trumkompet på min låt.
Känns jättebra! Det jag ska göra nu är att sampla det och sedan fortsätta spela in stråkar och lite annat smått & gott (min portabala har bara 4 kanaler man kan spela in på), så därför får man lägga ihop det man har sålänge, och sampla det i Cubase och sedan fortsätta att lägga på.

Uppdaterar imorgon om hur det gått!

Kolla in imorgon! =)

(Sammanlagd arbetstid: 1½ timme)

Tisdag 2008.11.04

Idag gick jag ner till min källare och låste in mig i 1½ timme. Äntligen spelade jag in lite mer och hade roligt, det var så underbart att få le på riktigt igen.

Jag har ju berättat om den färdigskrivna låten jag har gjort till mitt projektarbete, och att jag har spelat in den. Idag satt jag vid pianot och vår Yamaha Tyros synth (en grymt bra synth med SÅ bra ljud), och lekte mig fram lite bland alla effekter, och hittar ett trumkomp med variationer och break som passar min färdiga låt PERFEKT!

Så, det är bara att lägga till i inspelningen av låten. Spelade in trummorna idag och fick det så bra, och imorgon blir det att lägga till en bas som även finns på synthen, som är en riktig värsting. Jag förstår inte hur det kan låta så bra, det är ju bara en synth!

I synthen finns det även ett pianoljud som inte är långt ifrån en äkta flygel, det låter så perfekt, och tack vare en midikabel kan jag koppla in detta ljudet i vårt elpiano (Roland FP-7), och få ett så otroligt kristallklart pianoljud. Helt fantastiskt. I sådana stunder älskar jag teknik, när det faktiskt fungerar, men det vet ni ju alla hur det är!

Så imorgon blir det fortsättning, och det blir ju bättre resultat i låtarna om det är lite mer komp än bara ett piano, faktiskt!

(Sammanlagd arbetstid: 1½ timme)


Frost en tidig morgon utanför huset..

RSS 2.0