Intervju och tillbakablick på duellen

Om ni klickar er in på länken nedan kommer ni se en intervju med mig och bästa Christian Hedgren från duelltiden i The Voice Sverige. Christian och jag hade roligt. Det var skämt fram och tillbaka hela tiden men i detta inslaget får man även en seriös känsla där vi berätta om vad vi har lärt oss av Uggla.
Klicka HÄR för att kika.



Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Lågt

Hej bloggen.
Jag har legat lite lågt, varit ganska ledsen men.. ja, sörjearbetet är igång och jag är på fötter igen. Känns skönt det. Tur att man har fina människor runt omrking sig.

Men som sagt, back on track. Jag har lite ny musik på gång om ni är nyfikna på det, och det kommer bli SÅÅÅÅ bra. Lyssnat på det nu och jag ser verkligen fram emot den dagen jag äntligen kan få dela med mig av det till er, kommer bli grym på riktigt.

Idag är jag ledig, likaså imorgon. Så idag har jag fått lite ärenden uträttade.. berättar mer om några dagar, blir lite nya tag här i livet.

Men, göra mig iordning för en fika med två gamla klasskompisar nu, ska bli sjukt mysigt. Here we go.

Farmor..

Godmorgon.

Inatt efter jobbet så åkte jag in till farmor. Hon var ännu mer försämrad. Så jag satt där en timme tills jag höll på att somna, så fick dra mig hemåt.. tog hennes hand, den var så kall redan.

På vägen hem funderade jag en del. Den 28:e januari hade det blivit. Farfar gick bort den 28:e oktober. Sen kom jag även på att den 28:e januari är det Karls namnsdag. Min farfar hette Karl-Erik, och det är någon som min farmor har saknat.

Vid ca 04.30 imorse somnade farmor in och fick frid. Äntligen för hennes skull. Men fy så ledsen jag är. Inga fler fikabesök hos farmor innan jobb om dagarna.. Jag åkte alltid in med en kaka eller två och hängde med henne, varav hon ofta frågade: "Lilla tös.. är det inte tråkigt att åka in här jämt?".. Med ett leende förklarade jag för henne att det var rentav mitt nöje. Det var så mysigt.

Farmor, du var den sista jag hade kvar av mina far- och morföräldrar, och jag är SÅ glad att jag fick spendera så mycket tid med dig, speciellt på slutet. Jag älskar dig, kommer sakna dig så enormt.

Sista bild. Jag, min far, min lillebror, min äldre bror och hans två barn.. fyra generationer. ♥

Imorgonbitti

Godkväll!

Jag är lite öm i kroppen. Jobbade 11,5 timmar idag. Somnar nog rätt gott snart.. haha.

Vill bara säga att imorgonkväll har jag berättat att min duell sänds kl 20.00 på TV4, men kl 07.30 imorgonbitti kommer de släppa en förhandstitt på min och Christian Hedgrens duell.. lite exklusivt sådär på fredagsmorgonen. Låter bra va? 

Klicka er in HÄR för att kika!

Torsdagmorgon

Det är morgon. Det är mörkt. Det är kallt. Jag vill stanna kvar under mitt mycket varma och sköna täcke och sova bort hela dagen.

Men näe, så blir det iallafall inte! Jag ska snart iväg och fixa lite ärenden innan jobbet kl 10.30, sen jobbar jag fram tills stängning ikväll vid kl 21. Så blir heldag och säkerligen mycket trevligt.

Vill bara tipsa er om en sak inför imorgon. Imorgon är första duellavsnittet av The Voice Sverige och jag är med i det första programmet kl 20.00 på TV4.

Men sötnosarna på produktionen släppte en förhandstitt på en annan duell som också är med i första programmet som ni kan klicka er in på HÄR för att se hur det fungerar, plus att det är två grymma sångare som ni kommer få höra.

Ha en fin dag!

Lokaltidningen

Min intervju med Lokaltidningen i Landskrona kom ut idag med veckans nummer. 

Intervjun hittar ni HÄR!

Foto: Daniel Ohlsson / TV4

Metaltown

Varit en helt okej dag. Den har rullat på rätt fort. 

Idag slog det mig återigen; Metaltown. Jag bara måste dit i år. Marilyn Manson, Slayer.. Lamb of God. Sabaton.

Nä. Jag ska dit. 1600kr kostar festivalpasset. Blir prioritet och mål nummer ett efter alla räkningar, haha. 

Löning imorgon för övrigt. SÅÅÅÅ efterlängtat. Men jag är ju inte den enda. Januari är ingen rolig månad när alla jobbiga kostnade som t ex fordonsskatten kommer. Allt på en gång. Hej jag är gjord på pengar..... eh, nej.

Men man överlever. Lite nudlar är aldrig fel och prioritet är att man är frisk. 

Nu ska jag garva lite åt Family Guy och ta det lugnt istället och njuta av att verkligen inte göra någonting denna kväll. Jobb resten av veckan fram tills på fredag.

På tal om fredag, kl 20.00 opå TV4 så är det dags för mig i nästa steg i The Voice Sverige. Duellerna. Spännande! Jag jobbar själv, så tänkte att ni kanske kan se det för mig istället? 

Ha en fin kväll.

Vacker dag.

Jag har bara haft det så fantastiskt idag. Solen väckte mig efter många timmars sömn. Haft sällskap av en utav mina bästa vänner heeeela dagen. Ätit gott. Skrattat så maten nästan kom upp igen, haha.

Endast en enda negativ sak på hela dagen, och den var rätt negativ, men ändå så känner jag hur jag tacklar det med en positiv anda, det blir så mycket lättare.


Idag hann jag t o m med lite egentid. Då åkte jag ut till kyrkogården som jag haft dåligt samvete för att jag inte varit på sen.. ja, väldigt, väldigt länge. Det är en sten du besöker kanske men, känslorna blir så starka. Man fokuserar bara på en sak den stunden. Jag gör det iallafall.

Nogpratat. Lite bildbomb på detta sen säger jag godnatt.






Oh no..

Vaknade upp idag och satte igång aftonbladet för att läsa senaste nytt.

Etta James har avlidit. Fick klumpen i halsen och satte direkt igång gamla hits med henne som "I'd rather go blind", "Fool that I am" etc. Hennes röst.. uttryck. Allt. En enorm stjärna har lämnat oss.

Thank God att det finns så mycket musik med henne. Nu ska jag gotta mig riktigt i det.

My home

Att vakna upp och gå ut på sin veranda när solen steker såhär är guld i mina ögon. Jag älskar mitt hem. Man känner verkligen hopp om livet när man vaknar upp till strålande sol och smält snö!

Lite svar på frågor

Många skrev under gårdagen och undrade om det verkligen var sant att jag kommit i bråk med TV4 ang. våra kontrakt i The Voice.

Mitt svar är:

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ.

Kvällsposten använde mitt namn som ett " dragplåster " (hur de nu tänkte där?), på löpsedlarna igår. De stod någonting i stil med: "Asmundtorps-Madeleine i bråk om kontraktet i The Voice / TV4", men i själva artikeln stod jag inte ens med. Nä, då var det andras kommentarer som valt att kommentera hela händelsen.

Ringde KVP och sa att jag var mäktigt förbannad över att de använde mitt namn så på det sättet när jag egentligen inte hade med artikeln att göra, de hade inte ens lyft luren och ringt mig för en kommentar, INGENTING.

Så otroligt respektlöst efter allt samarbete jag har haft med dem, t ex Sommarchansen som jag vann 2009. Jag förlorade verkligen all respekt för dem speciellt när hon sa att hon skulle ringa tillbaka efter att ha pratat med sina kollegor, men aldrig gjorde det.

Väldigt moget och ansvarsfullt Kvällsposten. Verkligen. KÄNN ironin insmetad. Ni sköt er just i foten.

Sjukling

Hej bloggen.

Vaknade upp igår och var dunderförkyld. Var tvungen att jobba ändå, men jag kände när kvällen led mot sitt slut att febern intagit min kropp. Så det var bara i med alvedon och sen gå och lägga sig när jag kom hem. Vaknade upp och mår absolut bättre.

Fröken Stiverius hörde av sig igårkväll och undrade vad jag skulle göra idag.. wiiii, blir äventyr med henne. Fast att vi ska iväg så ska jag halvdö lite hemma sen i eftermiddag, när vi är färdiga, på soffan och vila upp mig för imorgon jobbar jag 11 - 22, så man är lite utvilad iallafall. 

Hörs senare - tjing!

We have sinned.

You changingYou know what you were
You're changingLittle by little something's happening to youWould it bring you to your knees?

Evergrey - When the walls go down.


New tattoo

Tatuerade mig ju i tisdags. Insidan av min överarm. Halv sleeve är nu på plats.

Det blev en gammal stor nyckel, med röda rosenblad, turkos bakgrund och två fantastiskt fina bergfinkar.

Är så nöjd. Malin, min tatuerare, vet precis vad jag vill ha. 


Godnatt

Because it's Odiumclothing. Awesome.

http://www.odiumclothing.com

Tillbaka till verkligheten..

Efter en minst sagt fantastisk ledighet är det nu dags att återvända till verkligheten. Ska på något sätt bli rätt skönt ändå.
Kl 17 idag börjar jag jobbar på Lucy's, och innan dess har jag inte alltför mycket planerat. Känns rätt skönt.

Ni som läser, har ni twitter? Isåfall, lägg till mig @liljestam, är väldigt aktiv där nu. Twitter är faktiskt väldigt roligt, haha.
Även för er som missat min blinda audition för The Voice Sverige som sändes i fredags, klicka HÄR som kommer ni dit direkt.

Ha en finfin dag allihopa! ♥

The Voice Sverige

Vilken otrooooligt respons.

Så många har gratulerat, och jag bara... ja, jag fäller en tår eller två. Det är ju helt sjukt så fina ni är. Tack så hemskt mycket.

Att bli utvald till Magnus Ugglas lag av Uggla himself är en enorm känsla. Han är en cool människa som lär en väldigt mycket. Är så lyckligt lottad. Håll nu tummarna för mig i nästa steg. 

Ni som föredrar twitter, lägg till mig där och följ mig under resans gång. Blir mycket uppdateringar där. liljestam heter jag, enkelt och bra.





Foto: Annika Berglund

Fredag

Idag är det fredag. Men en fredag som är söndag. Jag visste inte att det var trettondagsafton idag.

Ringde mamma:

- Hej mamma. Jobbar du?
- Amen... lilla gumman.. vilken värld lever du i? Det är som en söndag idag. Godmorgon! 

Ja. Men nu är jag med! Stack iväg vid kl 11 för att fika med en gammal kompis nere på ett mysigt fik runt... eh, Vasastan var det nog. Väldigt trevligt fik. Fick tips om en superhärlig app till iPhone som heter Spica. Den är grym! Se bild här nere sen. 

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, titta på The Voice kl 20 och försöka somna hyffsat tidigt. Kanske ta ett bad? Lät rätt... gött.

Fiket vi var på.

Jag turistade lite..


Utsikten från mitt hotell på Quality Hotell i Nacka, det blåa klotet till vänster är Globen.. så fint!


Torsdagskväll

Hej bloggen.

Jag har varit lite off, men jag lever. Har haft lite att göra här uppe i huvudstaden och det känns toppen. Det är en hatkärlek till den känslan som infinner sig i min kropp nu. Man ler, skrattar, oroar sig, lever livet, känner sig värdelös, känner sig på topp... åh, allt är så mixat. Men, det får det lov just nu. Det känns spännande. Kanske ska man sammanfatta hur jag känner med det ordet; spännande? 

Just nu sitter jag på mitt hotellrum, i min ensamhet och bara njuter av att vara här. Nyduschad, lite trött men taggad. 

Tills jag kan säga exakt vad det är som sker här, kan ni inte bara hålla tummar och tår för mig? 


2012

Gott nytt år allihopa.
Jag har inte bloggat på ett litet tag då jag har haft en del för mig, lika mycket som i princip ingenting. De lediga stunder jag har haft har jag verkligen försökt ta vara på mig själv och rå om mig själv lite, var ett tag sen. Men nu, nu börjar det hända grejer.

Imorgon åker jag till Stockholm och är borta i hela 6 dagar, sen kommer jag hem och då är det dags att jobba på Lucy's igen som har haft stängt under jul och nyår.

Vill önska alla ett gott nytt år och 2012 ska bli riktigt bra. Har en bra känsla även om det var en trött start för mig på det nya året.

Nu kör vi! ♥
RSS 2.0