Sommar!

God daaaag!

Tiden bara springer iväg. Vissa undrar vart man tagit vägen bara för att man inte bloggat, men jodå, I'm alive and so happy.

Jag har jobbat, och nu har jag bara 2 föreställningar kvar på Wallmans Salonger i Oslo, mycket blandade känslor det där kan jag lova, men är glad över att lämna Norge iallafall, det har jag fått nog av, haha. Sen har jag gjort lite annat hemlighetsstämplade saker och ting, men har mött nya människor på vägen och är så glad för det.

Har lite inspelningar i studio, musikskapande, jobb på Lucy's och härliga möten med härliga människor framför mig. Life is good.

Idag har jag en liten "rehab"-dag. Ska med familjen till Helsingborg sen för att vädret är SÅ fint, och brorsan ska besöka skolan han har kommit in på till hösten.. är jag en stolt syster eller vadå? Ungen bestämmer sig för att han ska bli IT-super-mega-grym-människa och kommer in på skolan han ville gå på. Han är riktigt grym.. och jag är riktigt stolt.

Nu ska jag sluta käka de där godisbitarna framför mig och äta frukost istället. Haha.

Ha en underbar, somrig och fin dag. ♥




Vad ska jag säga? Älskar hans musik.

Just music

Sitter med ett leende på läpparna. Så härligt när andra människor inspirerar en, människor i ens närhet som får en att komma ihåg varför man håller på med musiken.

Det är så lätt att glömma bort sig själv, men denna sommaren ska jag avlägga ett löfte till mig själv, så enkelt som att jag inte ska glömma bort vem jag är. Sluta säga förlåt för att jag är jag, och aldrig försöka anpassa mig efter hur andra vill att man ska vara.. det är bara inte rätt.

Såg en riktigt bra dokumentär igår också om punken. Det är alltid kul med musikhistoria. Riktigt bra var den, om inte än rolig, och såklart råkade jag fastna för Sex Pistols "Anarchy in The UK". Nä, anarkist är jag inte, men låten är ju bara så bra!

Ögonoperation?

Suttit och försökt läsa och även ringt samtal till Memira och frågat om deras laseroperationer för ögon.

Är det någon som har erfarenhet av just Memira som kan dela med sig av sin erfarenhet? Jag är tydligen en lämplig patient iallafall, har inte alltför stora synfel (har verkligen superdålig syn, så puh!).

Problemet är väl att hon sa att det skulle kosta mellan 29 000 - 35 000 ungefär. Ingenting man bara har i fickan direkt, men jag är så less på att vara så handikappad. När jag tappade min lins när jag kom till Oslo en dag var det katastrof. Jag blev så handikappad och klarade mig knappt. Sen att behöva pilla med linser varje dag och behöva ha tunga glasögon är också drygt, i-landsproblem fortfarande men för mig är det faktiskt jobbigt, speciellt när man haft det så hela livet. Att vakna upp och öppna ögonen med en perfekt syn känns nästan för bra för att vara sant... Men jag är ändå lite rädd, det måste ju göra rejält ont?

Hm...

Nattskratt.

Jag och min sambo i tigerstaden Toy ska åka hem tillsammans till Skåne med bussen idag. Det ska bli riktigt trevligt. Väl hemma idag väntar Amanda Stiverius för fotografering, det har jag sett fram emot.

Jag och Toy kom inatt efter jobb, och började packa våra väskor... det tog lång tid innan vi verkligen kom igång. Det började bli ljusare ute, och fåglarna utanför fönstret sjöng med när jag och Toy på skämt sjöng det falskaste vi kunde till Lady Gaga's nya "Judas". För övrigt en riktigt bra låt.

Jag har skrattat så extremt åt den där saken till sambo man har, och om jag kommer sakna henne nu när vi flyttar tillbaka till Sverige från Norge. Hon har gjort så mycket för mig, och när jag tänker efter har Toy verkligen varit en utav de i mitt liv som hjälpt mig mest. Hon tog ett kliv fram, uppenbarade sig och jag är alltid skyldig henne en enorm tjänst för vad hon gjort för mig här. Det finns vänner, också finns det vänner.

Tänderna ska borstas, det sista ska slängas i väskorna och sen drar vi mot spårvagnen mot centralstationen. Äntligen.


Sist jag fotograferades av grymmaste Amanda Stiverius, april.

Alive.

Jodå, vill bara säga hej och att jag lever.

Känner mig bara lite lost.. tom på inspiration just nu, men det återkommer säkerligen snart. På söndag ser jag fram emot fotograferingen med Amanda Stiverius, undrar vad vi hittar på denna gången, ska vara ute om vädet kan tillåta det.

Godnatt från tigerstaden ♥




Well it's not the time to breakdown...

Men bara om min älskade väntar...


Måndag = jobb. Blir en spännande kväll då den är så annorlunda.

Har precis lyckats göra äggröra. Vi har knappt några bra köksredskap här, så vispade med en sked men det gick finfint. Det var längesen och gott var det. Vaknade dock upp och är fortfarande genomförkyld, men är så glad att jag inte har ont i halsen, nu är jag bara förkylningstorr i halsen, och det hoppas jag försvinner under kvällen.

Jag har för övrigt aldrig lyssnat på Thåström direkt, men det hela började med att jag hörde " Du ska va president " med Imperiet på Rockklassiker. Inte så dumt tänkte jag och fastnade för låten. Sen började jag klicka mig igenom Thåströms solo album på Spotify. Sångmässigt är det inte alls vad jag annars lyssnar på, men låtarna.. texterna, det är så fantastiskt bra. Låten "Men bara om min älskade väntar" är så fantastiskt fin, och jag vill inte missa grymt bra musik bara för att sångaren/sångerskan inte är världens bästa. Sen är det rätt mysigt med låtar där det bara är en gitarr och en röst som är spröd och väldigt utlämnad, som Johnny Cash album American IV: Man comes Around. Utlämnat, naket, sorgligt, och fantastiskt.

Nu; mer musik och traderaspaning.

Saknar min prins.

Surprise!

Idag kl 15 var det överraskningsfest för vår scentekniker Pernille från Wallmans. Det var underbart att se hur glad hon blev, men jag stannade inte så länge för jag är fortfarande väldigt trött och sliten i kroppen efter att ha jobbat trots all feber och sjukdom, så jag vände hemåt efter ett tag, men det var så mysigt.

Har försökt titta på ishockeyn men internetuppkopplingen här är usel visade det sig, och nä, vi har ingen TV här. Så jag fixade film istället och har kikat på det. Har dock ännu en gång kommit underfund med att jag antagligen är rätt känslig mot laktos... mår inte alls bra nu efter lite mjölkchoklad eller mjölk. Mår mycket bättre när jag käkar nyttigt och bara dricker vatten, såklart, men det är extremt stor skillnad, så det där tänker jag hoppa from now. Klart man kan unna sig ibland, det har jag inget emot, men nu har jag verkligen känt en extrem skillnad på hur kroppen kan må, och jag väljer det nyttigare alternativet... haha. De som verkligen känner mig tror jag har blivit knäpp nu, jag vet, och det kanske jag har också?

Imorgon är det måndag, och då är det jobb på Wallmans, på tisdag lämnar jag Norge för ett par få, men underbara dagar. Längtar!

Rainy day...


Äntligen börjar man komma på fötter igen.

Har mått riktigt dåligt men ändå tagit mig igenom varje jobbkväll steg för steg. Idag är det söndag, men jag är inte på väg hem. För imorgon, måndag, så har vi en specialkväll på Wallmans så imorgon är det jobb igen helt enkelt. Men, tisdag och onsdag har vi allt ledigt, det ser jag verkligen fram emot.

Vädret här är riktigt tungt. De mörka molnen utanför fönstret stirrar på en och verkar retas med att det kommer bli regn. Lite drygt, men får se vad det blir av dagen annars då. Tänkte börja med att hoppa in i duschen åtminstone!

Låten jag gått och nynnat på igår finner ni nedan. Jag älskar Lady Gaga.


Vill passa på att gratta min fina vän Lisa Stadell. Hon är dansare/körsångerska till Azerbaijans bidrag som vann igår! Grattis!



Sjuk.

Vaknade upp kl 5 imorse och insåg att jag är sjuk. Inte alls roligt. Ont i alla leder i kroppen, man känner hur det liksom kryper under skinnet, feber och dunderförkylning.

Många som är sjuka nu, men det jobbiga är att man kan inte bara sjukanmäla sig, utan idag blir det jobb ändå. Håll bara tummarna för att jag klarar av det, känner mig verkligen helt väck. Hade bara velat ligga i sängen hela dagen sovit.

Min dag..

Efter en lång och härlig dag i Oslo med Angelique satte hon pricken över i:et med detta klippet nedan. Jag skrattade så mycket att jag satte godisbiten i halsen.. illa. Haha!


Oslo

Befinner mig på bussen mot Norge. Ikväll har vi show, imorgon ledigt, sen kör vi torsdag - lördag som vanligt.
Fått så fina kommentarer om videon och jag tackar så hemskt mycket. Känns fantastiskt roligt att det blivit så bra respons. Det var bara Andreas med en systemkamera, jag och min gamla vän Micke som utförde alltihopa. Det var minusgrader i februari och jag trodde jag skulle dö av kylan ett tag, eller iallafall mina fötter. Men det var så värt det. Att sen Örenäs Slott lånade ut hela slottet till oss så vi fick spela in i lugn och ro är galet värdefullt. Vet ni hur vackert det är där egentligen? Dem har en megastor park med utsikt över sundet och ja.. det är helt galet fint där. Visste ni att dem även har hotell? Ska försöka sova över där någon natt och uppleva den utsikten när solen går upp!

Nu ska jag försöka sova lite till här på bussen tror jag, stannade precis till i Göteborg. Är ni nyfikna på videon hittar ni den HÄR!

Sanctuary

En liten kvälls-överraskning såhär en måndag.

Kommer någon ihåg musikvideon jag spelade in tillsammans med min vän Andreas?

Well, here it comes. Värt att nämna är att den är en 0kr-budget film. Andreas lyckades låna en grym systemkamera, och vi fick tillgång till Örenäs Slott, vilket vi är enormt tacksamma för. TACK!

Sweatshop!

Ikväll kl 19.15 kör vi igen. Burlesque-pass på Sweatshop i Malmö. Jag har längtat ihjäl mig, men det som är så synd är att jag kommer missa många gånger nu då jag kommer vara borta från Skåne ett tag. Den 22 maj kommer jag hem igen för att plåtas av Amanda Stiverius, men på måndagen där åker jag iväg igen. Så ska ge allt idag och bara njuta av hur grym vår instruktör Jonas är.

Har ni frågor om passen på Sweatshop så skriv till mig, eller klicka er in i på hemsidan HÄR så ska ni få svar på det mesta.

Noll inspiration.

I flera dagar har jag känt mig som en zombie i princip. Jag känner ingen inspiration till någonting, därav att jag är rätt oaktiv här. Förhoppningsvis går det över snart, alla har vi våra ups- and downs, hehe.

Imorgon åker jag iallafall tillbaka till Oslo för jobb. Första showkvällen i lördags på Lucy's gick superbra, det blev succé enligt gäster så det känns fantastiskt bra. I denna skrivande stund ska jag göra mig iordning och sen in till stan, ska kika på min lägenhet igen och ta massa mått och lite bilder tänkte jag så man kan börja planera lite.

Ha en fin måndag ♥

Godmorgon!

Jag säger godmorgon från tigerstaden innan jag åker hem. Ja, jag åker hem en lördag.. känns otroligt märkligt. Ikväll är det nämligen så att Wallmans gett mig dispans, för ikväll är det första showkvällen på Lucy's som dessutom är slutsåld. Hur coolt blir inte det på en skala? Ska bli riktigt trevligt att få uppleva denna kommande kväll, men först ska jag ner till stationen och på bussen som ska ta mig hem till Skåneland. Sen har vi show i Oslo igen på tisdag, så blir en liten men trevlig tur hem.




Vad hände?

Vad hände med tiden? Smack sa det så var det onsdagkväll och imorgonbitti åker jag tillbaka till Oslo. Tiden går fort...

Men, jag jobbar bara torsdag och fredag på Wallmans denna vecka. På lördag åker jag nämligen hem till Skåne, byter om och sticker iväg till Lucy's där vi har vår första kväll med showen som Garry Lee Taylor står för. Ska bli riktigt spännande och jag tror alla kommer få det riktigt bra, ser jag fram emot.

Idag har jag haft en rätt tung dag faktiskt. Drog upp till ett utav mina favoritställen jag kallar kullen, typ 3-4 minuter med bil bara.. där ser man så många städer, och även Danmark från ett och samma ställe, och det är så skönt att bara sitta där för sig själv och vara tyst, andas, och tänka. Det unnade jag mig idag, behövde det verkligen.

Idag fick jag även hem ett köksbord och ett sängbord i ren shabbychic stil som jag köpt. Det blev riktigt snyggt, ska jag ha i min lägenhet sen. Blir jättekul att inreda, älskar det.

Får nog börja packa den lilla väskan antar jag om jag ska vara redo inför morgondagen.



Pengar, nudlar och sol.

Som rubriken lyder, det är vad min helg har innefattat.

Sol har vi fått gott om i Oslo, nudlar har varit käket innan jobbet och dricksen har varit bästa på otroligt länge.. det behövdes. Det gillar vi! Har kämpat riktigt hårt för dem denna helgen också dock ska tilläggas, har sprungit enormt mycket. Dumt att man inte haft någon stegräknare på sig.. men det har verkligen varit upp och ner för alla trappor hela tiden. Så, betald träning får jag väl klassa det som, haha.

Om några få timmar beger jag mig ner till centralstationen för att sätta mig på bussen hem till Sverige. Men innan dess så ska jag käka nattnudlar, diska, packa väskan och... tja, bädda sängen bör göras iallafall.

Vet inte hur många av er som spelar tv-/dataspel, men personligen älskar jag att göra det när jag har lite tid över. Spelade precis klart det kända spelet Red Dead Redemption, och herregud vilken story. Helt otroligt bra spel. Jag fastnade dock även väldigt mycket för musiken från spelet, så ni som har spotify, gå gärna in och sök på Read Dead Redemption, och ni kommer ha en grymt härlig ny playlist från och med nu.

Nu; noodles.

Vinkar hejdå till Norge tills på torsdag. Hej Sverige!

RSS 2.0