Kaosvecka.

Snart är denna veckan över, och det ska bli så otroligt skönt.

Lite olika anledningar gjorde att alla pengar och all tid jag lagt på rep inför Helsingborg var i onödan. Jag uppträde där alltså inte denna helgen, vilket känns riktigt tråkigt. Men, that's life sometimes och jag gör det bästa utav situation.

Har precis träffat familjen, varit en runda i Helsingborg och kikat lite. Jag ska jobba från kl 17.30, och imorgon har vi Elvisshow på Lucy's, så då är det långt in på natten man jobbar, men det blir trevligt.

Är riktigt trött idag, all förlorad sömn börjar verkligen kännas av... allt detta for nothing. Men nä, nu får jag skärpa mig, behöver inte sitta och älta heller. Därför ska jag kika på lite inredning på nätet nu, vila en stund och sen iväg till jobb. Lär bli en bra dag detta, right?

Ha en fin fredag! ♥

Repar!

Förlåt, just nu existerar jag knappt här, men jag repar för fulla muggar inför imorgon och på fredag då jag uppträder med några andra i Showtältet på Helsingborgsfestivalen mellan kl 19 - 01.

Ska snart iväg mot jobbet också på Lucy's. Tusen tack ni högre makter för Red Bull just nu. PUH!

Märkligt dygn.

Det märkligaste dygnet på väldigt länge har inträffat.

Bombåd i Oslo, staden jag alltså flyttade från för 1 månad sen. På ön utanför skjuts ca 100 ungdomar till döds... mardröm. Idag efter jobbet ringer telefonen och farmor kämpar för sitt liv på sjukhuset (♥), och nu läser jag på Aftonbladet att Amy Winehouse hittats död, 27 år gammal. Att hon med all säkerhet tagit en överdos är kanske inte svårt att gissa, men still.... sjukt märkligt dygn, allt känns bara konstigt.

Rekommenderar er att läsa DETTA blogginlägg.

Ljuset i slutet av tunneln...

Tar tag i min krage. Drar upp mig själv. Rättar till kragen. Skakar lite på huvudet. Ger mig själv en örfil och säger; "Skärp till dig. Nu.".

Alright! Vaknat upp, rätt trött, men brjar tidigt på Lucy's idag. Hoppas nämligen på att få gå lite tidigare idag så man kan ha en lördagskväll.. var ju otroligt längesen sen sist.

Jag har så otroligt mycket att göra. Igår bestämdes listan med låtar inför giget på Helsingborgsfestivalen. Jag kommer vara där den 28-29 juli i Showtältet och uppträder från kl 19 - 01 ungefär i perioder. Ska bli riktigt, riktigt häftigt. Så nu pluggar man massa låttexter när man inte är på Lucy's, och även där försöker man ju lite diskret sjunga sig igenom ett par låtar i sin ensamhet.

Var inne på en loppisbutik igår som finns här i Landskrona. Jag har länge letat efter en gammal bibel att ha som bara ligger öppen (ni som inreder i Shabby chic vet vad jag pratar om...), och igår hittade jag Den med stor D. För ynka 10kr blev den min, och är från 1874. Den är så sjukt fin. Dålig bild nedan, men bättre än ingenting.

Nu ska jag snart köra iväg. För övrigt; Åh vad jag längtar till hösten. Inte vädret som kommer dock, men hösten då lite pusselbitar faller på plats...


The Book.. vid mitt fönster.

... by night.

Godkväll.

Jag har jobbat så mycket. Inte nog med Lucy's så fick jag ett riktigt roligt erbjudande rörande Helsingborgsfestivalen. I showtältet har dem alltid en grym show som jag ska få medverka i, dock endast på torsdagen och fredagen, tyvärr inte lördagen, men då har jag en inhoppare som jag ska träffa imorgon. Kommer köra 10 - 15 låtar, hits, iallafall och ser fram emot fint väder och massa drag i publiken. Kan bli riktigt, riktigt roligt.

Jobbat idag. Imorgon ska jag upp för tidigt och tvätta, möte med min inhoppare om låtval osv, och sen iväg till Lucy's och jobba en sväng.

Kommer däcka i princip när som helst, så vi säger så sålänge.. I will return.

Godnatt.

Confused.

Jag är bara så lost just nu. Superirriterande.

Idag är det en solig dag här i Landskrona. Varit nere och handlat lite, fikat med fina Frida, och nu är det snart jobb för min del. Jobbar fram tills stängning vid kl 22 ikväll. Kommer jobba varje dag nu de närmsta två veckorna förutom på måndagar när Lucy's har stängt.

Låt dagen gå fort, tack.

Time goes by

Är det bara jag som inte riktigt hänger med? Känns som om tiden bara flyger förbi.

Jag lever iallafall! Jag har jobbat och träffat lite vänner de två senaste dygnen, men idag blir det familjedag. Pappa nollar för femte gången, så vi ska ut och käka middag dagen till ära. Fick dessutom hjälp av mamma idag att få in min cykel till stan. Så nu står den på gården, nedanför mitt köksfönster... äntligen. Bensinen har blivit så jäkla dyr nu också, så nu blir det att cykla så mycket det bara går.

Har dammsugat, duschat, ska platta håret och fixa till mig lite. Ska försöka få igenom mitt förslag med att käka på Tycho här i stan, det är gott och trevligt.

Hörs senare!


Pappsen och jag. Grattis på 50årsdagen! ♥

Lucy's

Tiden bara går och går! Nu ska jag strax köra iväg mot Lucy's där det är showkväll med Garry Lee Taylor.

Uppträdet igår gick toppen, och det har varit så tråkigt väder nu torsdag och fredag, men nu idag så är det skinande sol och alla är ute. När jag ska jobba. Toppen. Missar allt! Fantastiskt. Dock så är utfarten från vårt garage precis vid alla människor, rätt så irriterande då folk fullkomligt struntar i dig och att du bara försöker ta dig till jobbet. Vissa andra har inte semester...

Nåväl, jobb idag, jobb imorgon och fullt ös. Resten av juli blir fullsmockad, och kanske så har jag en trevlig nyhet till er, men det vet jag först helt och hållet imorgon. Håll tummarna för mig iallafall!

Packa väskan, hitta något att käka, och sen åka mot jobb. That's a plan.


Ha det så trevligt alla ni som ska på karnevalen, ha skoj för mig med tack.

Men okej..

Folk bryr sig liiite för mycket om helt oväsentliga saker ibland. Något jag försöker intala mig själv är att försöka ta livet lite mer med en klackspark, försöker påminna mig själv om det när småsaker irriterar en.

T ex lägger folk märke till att man oftast inte tar bilder i profil.. "Vad döljer du?", "Varför tar du bara foton framifrån?" etc. Tröttsamt? Ja, rätt så. Problemet för er som undrar är att jag faktiskt inte har något bra svar, det bara blir så. Min profil kanske inte är min favoritsida, men det är ingenting jag försöker dölja heller.

Därför ska ni nu få en exklusiv, första (kan inte svära på om det är det...) profilbild i min blogg. Hoppas ni kände sarkasmen för detta engagemang från min sida! Haha.

Så. Varsågoda.


Alldeles nyss.

Mer regn..

Blä på detta väder.

Många har sett fram emot karnevalen, inkl. jag, så öser det ner. ÅÅH.

Men okej, det ska bli roligt ändå. Jag måste bara komma på vad jag ska ha på mig för någonting på scenen ikväll. Klackar och jeans, so far so good.. men vad för topp? Vill inte frysa ihjäl heller.. sen, hur ska man ha håret? Fixar man till det och går ut så ser man ut som en blöt hund sen. Nä... hästsvans och snygg sminkning kanske räcker? Ja, det får det banne mig göra. Först ut är det talangtävlingen kl 18 - 19 där jag sitter i juryn och ska bedöma de unga talangerna.. ska bli så roligt. För 4 år sen stod jag själv där och tävlade i Landskronas Talangjakt, den gången vann jag... det var underbart.

Vet ni hur jag tänkte avsluta min kväll? Med langos. Det har jag saknat. Lite mer än en ett år sedan sist. MUMS.

Ska ta mig i kragen och hitta lite kläder nu. Ciao!



Regn & karneval

Varföööööööör?

Okej, det första positiva att nämna är att dem gör soundcheck en bit bort, och använder sig av Toto, en utav mina absoluta favoritlåtar är "I Will Remember" med Toto, och den körde dem precis. Fast det regnar öppnade jag fönstret på vid gavel och bara njöt en stund. Lovely.

Men, det regnar ju som tusan! Vad hände? Karneval ska vara fint väder.. på lördag säger dem att det kan bli fint. Jo, men toppen.. då jag jobbar. WIHOO. Suck.

Ikväll ska jag sitta med i talangjaktens jury på Rådhustorget mellan 18-19, sen kl 19 börjar det massa underhållning nere vid Slottscaféet där jag kommer att deltaga också. Ska springa häcken av mig dit för att hinna tänkte jag, haha. Det är lite samma uppsättning som i Kulijuli, men med lite utbytta mer lokala artister. Så det ska bli trevligt.

Dock så ska jag ge mig ut i detta tråkiga väder strax för att gå och handla, sen vid kl 15 ska jag bort till slottscaféet och göra en soundcheck.

Hörs senare! :)

Hemma

Hemma från Grytan i Helsingborg från kvällens Kulijuli. Mycket lyckat!

Jag framförde låtarna "Stop" av Sam Brown och Celine Dions klassiker "All by myself". Kändes riktigt bra! Pappa filmade, så nu ska jag stupa i säng och sova, och imorgon ska jag se om jag kan få upp något nytt klipp här så att ni ska få kika på något nytt.

Pratade även med min älskade Amanda Stiverius... bilderna blev tydligen riktigt coola när vi fotograferade sist, ska till henne på fredag för en annan typ av fotografering och ska då välja ut bilder från den andra sessionen tillsammans med henne. Blir nog häftigt det där! Ser jag fram emot.

Imorgon är det upp med hyllor med pappas hjälp, fika med Robert vid kl 14, och sen jobb på Lucy's kl 17 fram till stängning.

Godnatt! ♥

Kulijuli

God förmiddag!

Idag unnade jag mig lite sovmorgon, det behövdes. Slocknade extremt fort igårkväll, var helt underbart.

Idag väntas det uppträdande i Helsingborg för min del. Tillställningen Kulijuli vid Grytan i Helsingborg är idag, och det blir lite olika artister, bland annat Jan Johansen. Jag ska sjunga två låtar under kvällen, och det ser jag fram emot.

Man hör hur dem bygger lite smått utanför mitt fönster nu, för karnevalen börjar ju på torsdag och den kommer vara precis utanför min port. Ska bli riktigt roligt. När karnevalen är i Landskrona är verkligen alla ute samtidigt, det är rätt speciellt. Dock så ska jag försöka hinna ner till Sjöbo marknad också, ska försöka på torsdag, vill så gärna.

Ska bara komma på hur jag ska ha mitt hår idag, sen ska jag börja stretcha och värma upp lite, har lite krävande låtar att sjunga ikväll... men det är bara roligt!

Wish me luck! ♥

Yes it's monday.

Idag var det upp riktigt tidigt för att åka iväg mot Kristianstad med underbara Robert.

Behöver inte avslöja vad som hände i Kristianstad, men jag har haft en helt underbar dag. Robert har fått mig att kikna av skratt, som alltid, och efter att vi skiljts åt drog jag hem, gjorde mig iordning lite och sen hörde välkända Amanda Stiverius av sig. Det blev en spontan fotografering ikväll medans solen sakta men säkert gick ner, och jag tror vi fick rätt coola bilder. Vi återvända till platsen i Landskrona där vi bara fick 10 minuter sist innan regnet drog fram... och det blev definitivt mer lyckat denna gång.

Om inte så fick jag ett träningspass när jag balanserade på gamla tåg och stegar i 15cm klackar, och Amanda roade sig med att fotografera mig medans jag bytte position... hon skrattade, jag höll på att slå ihjäl mig typ, haha. Underbart roligt.

Har precis käkat lite nattmat i form av kycklingvingar, och kikar på Scrubs. Imorgon ska jag sjunga på Kulijuli i Helsingborg kl 19, jag ska vara där 15.30 för soundcheck, så imorgon är det sovmorgon. Det behövs, ska bli skönt.

Får hoppas det kan bli några bilder under uppträdandet imorgon. Ska sjunga två låtar, ska bjuda på en låt jag inte sjungit på många år... ni som är riktigt uppmärksamma kan på youtube se att jag sjöng den senast år 2007. Någon som kan gissa vilken det är?

Nåväl, godnatt och sovgott världen. ♥



Sedan förra fotograferingen med Amanda Stiverius!

Söndag.

Jag har bara en så dålig dag. Dålig vecka.

Snälla, låt denna kommande veckan bli så mycket bättre. I'm tryin' to keep it up.

9 juli 2011

Godmorgon!

Kan inte erkänna att jag var pigg när klockan ringde på 6.45 imorse, men, solen strålade in förbi mina spetsgardiner och gav mig perfekt solljus att vakna upp till, samtidigt som man hörde lite stadsljud utanför och svala vindar svepte in genom fönstret... hade ett perfekt uppvaknande!

Tvätten är fixad, håller på att torka, och jag lyxade till det med underbar frukost. Apelsinjuice, macka med gott pålägg, äggröra och färsk ananas. Det var himmelskt gott. Så nu är jag riktigt mätt. Ska snart ner och ta tvätten, sen tänkte jag sätta ihop soffbordet jag inhandlade på IKEA för några dagar sedan.

Kl 16 är det bröllop för min del att spela på i Kävlinge, efter det får jag och mamma se vad vi orkar, men vi hade behövt åka till IKEA igen och inhandla de sista grejerna till mig, och mamma ska ha lite nytt också eftersom dem har renoverat så fint där hemma och slängt ut massa gammalt... uppdatering är ju aldrig fel.

Förresten, missa inte Odiums rejäla sommarrea. Klicka HÄR!

Lång dag!

Idag har man hunnit med mycket.

Började med fika i Malmö med Robert, underbart som alltid. Vi sitter och sjunger oss igenom våra fikapauser och diskuterar allt möjligt när vi ses.

Sen hem och fixa med spisen här hemma, misstänkte att något var fel men när jag kom tillbaka visade det sig att allting är som det ska vara egentligen, dock så känns det inte så bra.. men det får gå tills vidare.

Sen iväg till jobbet, där vi hade så SJUKT mycket att göra idag. Många bokade gäster, och många som kom till därefter obokade.. som vi satt i skiten ett tag, haha. Vi var ju definitivt underbemannade, men vi klarade av det. Det absolut viktigaste är att komma ihåg ett leende på läpparna, låta varje gäst känna sig unik, och faktiskt ha kul. Man tjänar INGENTING på att springa runt och vara irriterad och göra stämningen till ett helvete för sina medarbetare.. då kan man lika gärna ta det lite med en klackspark och köra all in istället, eller hur? Folk sitter och kanske får vänta 5 minuter extra för att dem kommer obokade när det är så fullt, och börjar gnälla... då ska man komma ihåg i bakhuvudet att det finns barn som svälter och inte har någon familj kvar. Det är sjukt optimistiskt och galet positivt att försöka hålla de tankarna hela tiden, vilket inte går, men ibland får man faktiskt se saker och ting ur en annan synvinkel och ta livet lite mer med en klackspark... allt kan inte vara gravallvarligt.

Så, jag insåg när vi började stänga ikväll att imorgon så har jag ett bröllop kl 16, men innan det har jag en hemsk tvättid kl 7 imorgonbitti.. alltså om 6 timmar och 50 minuter. I-landsproblem deluxe säger jag med ett leende och önskar er alla en godnatt. ♥




Tillbaka i Skåne.

Är tillbaka i Skåne, och har hunnit jobba på Lucy's idag. Ska sova nu, men vi hörs imorgon. ♥



Ängel

Fin dag det har varit.

Jobbet har gått utmärkt. Träffat många olika och fantastiska människor och allting har bara rullat på i en underbar takt.

Imorgon är det dags för mig att uppträda igen. Längtat som tusan! Det är i Ronneby, på allsången som heter Brunnskvittret. Blir uppträde av bland annat Nanne Grönwall också, och dagen avslutas med hotell på Ronneby Brunns Hotell, för att sedan åka hem på torsdag. Ska bli riktigt spännande... men har VÄRLDENS problem just nu.. ja, ni vet, i-lands-typiskt-tjej-problem. Vad ska man ha på sig? Det kommer säkert bli varmt. Jag älskar svart. Jag älskar fejkskinn. Jag vill va tuff med massa coola kläder.. men det kommer bli varmt. Ouh... dilemma. Får rota igenom garderoben nu ikväll och hoppas på en uppenbarelse.

Sen blir det sängen och sova och upp tidigt imorgon. Ha det fantastiskt.

För övrigt saknar jag massa människor just nu. Människor som både är i livet och inte... min nya fina ängel jag köpte i någon fin affär påminner mig jämt och ständigt om de människorna. Visst är den söt? Jag är en riktig sucker för änglar. ♥


Godmorgon!

Vilket vackert väder det blev idag. Idag är det tisdag, jag jobbar... men vädret är fint och det är tisdagsträff, vilket betyder att vi förhoppningsvis får mycket att göra på jobbet idag! Det är bra.

Vaknade upp, hörde stadsljuden, vinden svepte in lite försiktigt och solen strålar in så perfekt där jag sover. Plus att jag tittade på mina nya gardiner och drog av ett belåtet flin, haha.

Nåväl, jag ska snart hem till föräldrarna och ockupera studion en stund. Jag ska öva inför imorgon nämligen, då är det allsång i Ronneby (Blekinge) för min del. Nanne Grönwall kommer också dit bland annat, men det bästa är att det är premiär. Brunnskvittret kallas det och i år är det nya programledare, nytt band.. allt är nytt. Ska bli riktigt roligt! Vill ni gå in och gilla på det facebook är ni välkomna, bara klicka HÄR!

Sen kom jag även på att.. nästa vecka är ju Landskrona Karnevalen. Ska också sjunga där, men det som slog mig är att karnevalen hålls verkligen preciiiiis utanför min port/mitt fönster. Kommer alltså bli ett himla liv i 3 dagar. Antingen blir det underbart och roligt, eller raka motsatsen, men det hoppas jag ju inte att det blir.

Borsta tänderna, hoppa i lite kläder och sen iväg mot Asmundtorp. Känns lite konstigt det där! ♥


Ska busa med min lilla prins idag! ♥

I'm out here, on my own.

Godmorgon!

Idag är jag uppe tidigt. Vaknade upp för första gången i min lägenhet. Det är så ljust och fint här, känns så extremt roligt att få inreda och fixa allt själv. Gjorde mig äggröra med bacon till frukost.. lite halvlyxigt sådär en måndagmorgon.

Idag är jag ledig, Lucy's har stängt på måndagar förutom för företag som kan boka. Så idag har jag bokat in annat! Kl 11 ska jag på en mycket efterlängtad sånglektion med min sångpedagog Maria Peterzon, och efter det ska vi iväg och fika en stund. Sen ska jag hem och fortsätta packa upp, har inte alls mycket kvar. Sen montera ihop soffbordet hade jag tänkt som jag fyndade igår på Ikea, visar er sen!

Ska rota fram något vettigt att ha på sig idag, och sen ge mig iväg.



Världens bästa sångpedagog Maria Peterzon!

Beautiful

Så himla vackert bröllopet blev. Helt fantastiskt.

Vädret var emot dem i början av dagen, så det bestämdes att det skulle vara inne.. lite trist. Men, i sista sekund blir det toppenväder, perfekt molnigt så att fotografen säkerligen fick grymt bra bilder, och efter hela bröllopet tittade solen fram.

Alla var nöjda, och jag åkte därifrån med ett leende på läpparna. Jobbet på Lucy's gick också toppen. Min chef var en ängel och lät mig gå tidigare idag (ville fira mamma lite som fyller år, grattis älskade mamma ♥, och även få sova lite inför flytten på riktigt imorgon).

Så att, nu ska jag sova, sen upp om några timmar igen och köra lasset med hjälp fina pappa som hjälper mig.

Lite bilder från denna fina dag;











Bröllop och Lucy's!

Nu ska jag snart iväg tillsammans med pappa till Flädie vingård för att spela på ett bröllop. Så otroligt synd att vädret inte är med oss, för nu bli bröllopet inne istället för ute.... men, det lär fortfarande bli fantastiskt. Verkar vara så fina människor som gifter sig och låtarna dem valt är väldigt vackra. Sett fram emot detta nu ett tag faktiskt!

Tar med mig kameran och hoppas på att jag kan hinna fotografera lite av bröllopet iallafall, vore kul att ha. Sen direkt efter ska jag hem och byta om, sen iväg till Lucy's där det är Elvis-show ikväll, så slutar inte förrän sent inatt, sen upp alldeles för tidigt imorgon för att börja flytta över mina möbler.

Nu kör vi! :)


Stilcompaniet

Sitter här lite väl sent på dygnet och har googlat lite efter väggtexter. Tycker dem ska vara enkla, då är dem som snyggast, tycker jag.

Råkade hitta en hemsida som heter Stilcompaniet. Dem har fantastiskt bra utbud, texter på flera olika språk, och tycker priserna är rimliga. Nu är nästa steg bara att bestämma mig för exakt vilka jag vill ha.. jag som är dilemma människa då och då. Inte bra!

Ni hittar dem på denna länken: http://www.stilcompaniet.se.



Bild lånad från Stilcompaniet.

Lägenhet

Vilken fart det har varit idag. Fullt upp. Fram och tillbaka. Haha!
Hämtade nycklarna och allt som behövdes för att måla om en enda ful vägg i lägenheten. Killen innan mig hade valt någon konstig ful brun färg, som visuellt sätt förminskade rummet och skitade faktiskt ner det. Då valde han alltså brun fondvägg till ett vitt rum... eh, det fungerar inte. Om väggarna hade varit i beige eller vanilj, fine... men inte kritvitt. Haha, men nu är det helt okej iallafall. Ska inreda mitt i shabby chic stil, och har samlat på mig lite möbler hittills iallafall som är så fina. Ska bli kul!

Jag och pappa ska spela på bröllop imorgon, har övat inför det nu. Ska lira lite dator nu, säga lite farväl till den underbara iMacen här hemma ( kommer åka hem ofta när man har ledigt bara för att spela på den... men säg inget, haha).
Så imorgon blir det bröllop, hem och vända, byta om och sen till jobbet. För imorgon är det Elvis-kväll på Lucy's, så full fart från kl 17.30 tills stängning! Känns dock lite tråkigt.. min mamma fyller år imorgon, och jag uteblir från det firandet, men antar att that's life. Underbara mamma blir iallafall inte sur, hon om någon har förståelse. ♥

Nu ska jag spela. Om ni slog en tanke på; "Vad är shabby chic för något?", då kommer lite inspirationsbilder här nedan. Dock kommer jag inreda med några svarta detaljer..

RSS 2.0