Tigerstaden

Jobbet igår gick faktiskt förvånansvärt bra med tanke på att vi varit lediga i 10 dagar. Allt var på sin plats och det kändes som vanligt igen.

Fick slita rätt hårt dock då vi var en servitör för lite och jag och några andra hade ett stort sällskap att hjälpas åt med.. men, vi klarade det. Hade även stängning vilket var lite drygt med tanke på hur trött man var, men det gick rätt fort anyway.

Ska kila iväg för dagens jobb nu om 10 minuter, hoppas alla får en underbar fredag. ♥

Full fart.

Helt galet så lång denna dagen blev ändå.

Gick upp halv sju imorse (!) för att lämna in bilen på service, och efter det vidare till Lucy's för att jobba lite och förbereda kassasystemet inför invigningen. Där bjöds man på kaffe och efter det var jag pigg som tusan! Sen iväg och hann shoppa lite, fyndade Cheap Monday jeans för 240kr, perfekt modell, sen fylla i en tatuering, köra brorsan till trummorna, lira lite Red Dead Redemption, och nu sitter jag här. Bilen nyservad och fin, känns toppen.

Jag tog en promenad igår med min lilla vovve i 45 minuter i ett par MBT-skor. Det finns för- och nackdelar med allt, men de skorna tyckte jag verkligen om. När man gått så länge med sådana skor och sen kliver ner på marken igen, då kändes det bara konstigt att gå vanligt.. haha, men dem var effektiva. Kändes väldigt i vaderna. Dem är rätt dyra ute i butik, 2500kr ungefär, men jag har ju såklart hittat en hemsida HÄR där du köper dem för ca 700 svenska och frakten ligger på ca 100kr. Spara pengar? Jadå.



Bilder

En liten bildbomd från denna underbara helg.


Här har ni en bild på min älskade bil. Rover 216, aka my love.


Årets första grillning... mini, men fortfarande! (Ignorera mammas foppa-tofflor... iiisch.)





Två utav mina bästa vänner Michaela och Niklas som fann varandra förra året. Loooove ♥


Jim är kameraskygg som bara den. Vår underbaring från Gävle!



Underbara Sofie!


Jag innan jobb på Lucy's igår.



Lek i trädgården med min lilla tuffing.

Söndagskvällen är här. Jag och Jim sitter i soffan och är sega som bara den. Rätt härligt.



PÅSK!

Påsken är här!

Jag har precis jobbat 10 - 15 på Lucy's och är hemkommen för att fixa det sista inför festen vi ska ha här ikväll. Mina bästa vänner kommer vara här, och det blir stor middag och massa mys. Har längtat efter denna dagen sen året började i princip.. äntligen.

Återkommer säkert imorgon med bilder. Ha en fin påsk allihopa!


Sol


22 grader i solen. Vinden fläktar precis lagom. Första grillningen för året tar plats.

Life is good.



Sommardag.

Idag hade vi sommar i Malmö. Det var så otroligt varmt, så otroligt fint och alla bara njöt av solen.

Jag hade först sånglektion med bästa Maria, hon gör verkligen underverk. Tack vare henne man är där man är idag. Fantastiska människa. Efter lektionen satte vi oss och tog en kaffe i solen som vi följde upp med en promenad genom Malmö. Det var extremt mysigt. Kan inte minnas när vi umgicks Maria och jag som vänner, utanför sånglektionerna. Hon är mer än dubbelt så gammal som mig, men en utav de bästa vännerna jag har utan tvekan.

När den stunden var över sprang jag in i butiker i Malmö och shoppade faktiskt endast nödvändiga saker och ting. Det var väldigt skönt att bara gå själv i solen, och fundera över livet. Njuter verkligen varje sekund av denna ledighet jag har..

Nu blir det tv. Die Hard 4. Oh yeah.


Sånglektion

Vilken härlig dag... nananana!

Solen strålar, jag är vaken och har precis fått ett trevligt samtal om lite uppträde i sommar som jag redan ser fram emot. Tummen upp!

Frukosten är uppäten, tänderna ska borstas och sen ska jag bege mig till Malmö. Där väntar min sångpedagog Maria som jag ska ha lektion med. Var så längesen och jag har längtat ihjäl mig, äntligen.

Det är min dag hittils. Hoppas alla beger sig ut i det fina vädret. Jag ska gå en tur i Malmö sen också tänkte jag. Mys!

Well...

Ja. Min faster heter Ingela, finn ett fel på den bilden jag print screenat från facebook. Jag höll på att dö av skratt. Det härliga är iallafall att hon försöker, jag blir stolt över henne att hon iallafall skaffade sig en Facebook.

Älskar dig faster ♥



Ledig

Jag fullkomligt njuter av min ledighet. Detta är man SÅ värd efter allt arbete och slit i så många månader. 7 days to go.

Roade mig innan med att fotografera min lilla älskade vovve som låg i pappas knä och började sno lite av hans äpple, haha. Han gillade det, så pass att han faktiskt började tugga på äpplet. Han var bara så otroligt söt.

Härnäst på mitt schema är att lira lite Red Dead Redemption, och sen kl 18 ska jag infinna mig i Landskrona på tjejmässan för att sjunga. Jag ska va på scen 18.30 är det tänkt, men sådant är alltid cirkatider. Wish me luck.

Här är min lilla prins. ♥



Tjejmässa 2011

Stängde precis av en utav våra hyrfilmer. Den sista Saw-filmen. Kan nog inte beskriva hur otroligt dålig den var, och då såg jag inte färdigt den. Effekterna var urusla och det var bara pinsamt...

Men iallafall. Imorgon är det dags för Landskronas Tjejmässa 2011. Jag hörde att den fantastiska Egoina ska vara konferencier, det måste vi gilla extremt. Hon är så fantastiskt rolig och kommer göra ett grymt bra jobb imorgon. Jag ska uppträda där runt ca kl 18.30. Kommer bjuda på två originallåtar ingen hört förr, så blir extra roligt.

Det är på Idrottsvägen 35 i Landskrona, vid Gullstrands aktivitetshus. Alla är såklart välkomna.. alla tjejer. Kommer bli häftigt.

Snart sovdags. Imorgon behöver jag faktiskt inte ställa klockan. Hallelujah.


www.stiverius.com

Vänner

Godmorgon världen!

Det är ännu en fin dag. Vädret är oslagbart! I'm full of energy. Idag ska jag iväg till Lund med en vän till mig som heter Michaela. Vi fann varandra under Next Star perioden och hon är en utav de bästa vännerna jag har. Det som är lite synd är att hon bor i Jönköping, inte alltid man har tid att åka dit, men det lyckliga i denna story är att hon och min bästa killkompis Niklas fann varandra på min födelsedag. Dem är ett helt perfekt par, som gjorda för varandra. Vilket betyder att hon är ju faktiskt här nere med jämna mellanrum, och idag jobbar Niklas och Michaela har ingenting att göra. SCORE! So she's mine today... mohahaha. Ska krama ihjäl henne!

Så blir nog en fantastisk dag, känner det på mig. ♥


www.stiverius.com

Fantastisk måndag.

Wahoa, vilken måndag jag har haft.

Vädret har varit helt fantastisk idag. En extremt fin vårdag. Jag började med att sticka in till Claudia i stan och klippa mig, det blev sjukt bra. Allt slitet är borta och hon klippte upp det lite, för mig känns håret kort, men flera stycken har idag påpekat att jag har rätt långt hår.. jo, men efter att ha tagit ut extensions och klippt topparna, några cm, så känns det überkort. Haha! Nåja, fräscht är det nu iallafall, känns bra. Har t o m haft dåligt samvete för mitt hår, haha.

Sen mötte jag upp bästaste Frida. Hon bor i London och pluggar, jag jobbar i Oslo.. när ska vi ses liksom? Men nu är vi båda hemma och det känns bara LOVELY! Hade en mysig fika och gick och kikade lite i butikerna. Sen fick jag köra iväg till min massör Christin på Face & Body i Landskrona. Hon är så grym. Jag insåg idag ännu en gång hur jäkla stel jag är och jag har fått en liten muskelskada vid ländryggen pga. jobbet, men det ska nog bli bra. Hon har mycket kunskap och framförallt så har hon gåvan i sina händer, plus att det är billigt. 350kr för 30 minuter. Perfekt.

Idag var det inte heller någon dans pga. påsklov, så jag bokade in mig på spinningpass i byn bredvid, och nu är man nyduschad och fräsch. Hyrfilm lyxade vi även till det med... brorsan och jag valde filmer. Ehrm.. blev 3 skräckisar. Typiskt oss, meeeen det blir nog bra!

Var med i Kvällsposten och HD idag också ang. konserten igår. Jättekul! En duktig fotograf vid namn Rickard Nilsson var där och fotograferade, han lyckades även hitta mig under Diggiloo i sommar. Trevlig och väldigt duktig människa det där.

Nu, soffhäng och film. Jadå! ♥

Blir Paranormal Activity 2 vi börjar med... spännande.




Nya bilder.

Fotograf Amanda Stiverius. I say no more. Hon är bäst.











Judas


Jag är inte ensam om det, men jag älskar Lady Gaga. Hon är så sjukt bra. Glad att min generation fick en egen Madonna.

Hennes nya singel köpte jag nu inatt och den heter Judas, den är skitbra. Älskar senaste "Born this way" också, men Judas känns lite som en mix av allt det bästa hon gjort. Love it.

Jobbet gick toppen idag, känns verkligen bra nu inför ledigheten. Åker hem imorgonbitti, då blir det hem om, byta om, sminka sig på nytt och sen iväg till Asmundtorps kyrka för att genrepa inför konserten.

Önskar er alla en riktigt godnatt! ♥




Oslo

Solen skiner. Jobb ikväll. Hem imorgon och ha konsert. Fika med Angelique inom en halvtimme. Det känns underbart.

Hade en bra dag på jobbet igår, förutom att det var så otroligt varmt. Blev nästan svimfärdig ibland, ändå drack jag 3 stycker fulla flaskor av jobbflaskan som är på 1 liter när den är full. Puh!

Nåja, bara att ställa in sig på samma ikväll. Hoppas på bra gäster igen, vore så trevligt. Älskar att träffa nya människor, finns alltid något nytt att lära sig eller som man kan dela med sig av.

Nu ska jag ta på mig skor och jacka för att vandra ner mot stan för att möta upp Angelique.

Dagens låt; John Mayer - Free Fallin'


Blod och hemförsäkring

Vilken underbar dag.

Drog till Helsingborg med Niklas och mötte upp Ida där, haft det riktigt härligt måste jag säga. Dock ska Niklas jobba inatt ikväll och var tvungen att dra hem och sova en stund, förstår inte hur han orkar, han är duktig. Fin bil har han också köpt sig, den gick väldigt bra. En röd ford, sportmodell. Bra där Niklas!

Nåja. Nu när jag kom hem försökte jag leka lite duktig och har precis avslutat samtalet med Länsförsäkringar och fixat en hemförsäkring. Det är väl ändå lite vuxenpoäng? Haha! 805kr/år fick jag en bra hemförsäkring för och det känns bra, hittade vissa som hade fantasipriser på internet igår, så tror jag gjort ett bra val.

Har även anmält mig till att bli blodgivare. Kan vara en dag det är jag som ligger där och verkligen behöver blod och det kan gälla mellan liv och död, då hade jag uppskattat om folk hade gett blod. Så ska dit den 27:e och bli testad så att jag är en bra kandidat, känns riktigt bra om man kan tillföra något.

Nu ska jag även fixa med adressändring och fortsätta leka duktig, sen bara njuta av den lediga tiden jag har kvar av dagen.. imorgon är det Oslo som gäller, bara fredag och lördag denna veckan, sen är det LÅNGLEDIGT!






Blod, svett men inga tårar.

Godmorgon!

Idag är det torsdag, och Wallmans Salonger i Oslo har ingen show ikväll.. känns verkligen knasigt. Denna veckan har vi alltså endast fredag och lördag vi har show, så idag är jag fortfarande hemma, åker inte förrän imorgonbitti. Hallelujah!

Följde med Ida igår till tatueraren, äntligen fick hon tatuerat in älvan hon så länge velat ha. Det blev riktigt bra, en rejäl färgtatuering. Hon verkade riktigt nöjd. Därifrån fick jag köra som en idiot (dock ej olagligt), till dansen för att inte bli sen, och jag hann. Körde 1 timme MTV Moves på Sweatshop. Det var underbart. Gav järnet men var dock inte helt med ibland, haha, men svetten rann kan jag lova. Jonas pushar en till max och det känns underbart.

Idag är vädret lite ojämnt känns det som, men jag, Ida och Niklas ska ändå försöka ses i Helsingborg och ha det mysigt en stund. Jag och Ida har ett favoritfik där, Ebbas fik. Retrocafé som påminner om mitt nya jobb på Lucy's.

Vill önska er en fin dag, ska försöka plåta skorna jag köpte igår på rean... dem är awesome. 1299kr ordinarie pris, fick dem för 499. Dem är livsfarliga, hehe.






Lägenhet

Vädret utanför är så mörkt, kallt, blåsigt och regnigt. Denna dagen kunde blivit.. riktigt dålig.

Men, det blev den faktiskt inte. Jag vaknade upp rätt tidigt och visste att jag hade en del ärenden. Först in till Landskrona för att kolla en lägenhet jag kikat på en andra gång, nu var nämligen alla möbler ute ur lägenheten också. Den var ännu finare nu när han tagit ut sina fula möbler ur den, och man såg det klart och tydligt. Jag bestämde mig rätt fort.. jag skrev under kontraktet. 1 juli flyttar jag alltså till 36 helt egna kvadratmeter i centrala Landskrona, nära hamnen och havet vilket jag länge drömt om att få bo nära. Det känns väldigt spännande. Man har nära till sin familj, och jag tänker kidnappa med min lilla älskade vovve då jag vet att jag har lediga dagar. Att ta en hel förmiddag med bara honom till havet och leka känns fantastiskt..

Sen gick jag till banken och fixade lite ärenden som måste göras. Nu är svenska, danska och norska deklarationen fixade. PUH! Inte lätt att jobba internationellt ibland, haha. Tur att det bara var i år det blev så. Nästa år har jag bara två, året därpå... ja vem vet, kommer jag jobba i Finland också någon gång? Nä, jag tror faktiskt inte det, men man ska aldrig säga aldrig.

Sen for jag iväg til Lucy's för lite småjobb. Skissade upp restaurangen idag och namngav alla bord osv. Min nya chef är helt fantastisk, och rolig. Vi hade även vinprovning, vilket var intressant. Bestämde iallafall till slut vilka viner vi skulle börja med att ta in, blir kul! Det är så fint där och jag är verkligen i en annan värld när jag är där och man hör Elvis i högtalarna.. kommer bli en så fantastisk sommar, jag känner det på mig.

Nu ska jag göra något jag inte kunnat göra avslappnat på väldigt länge. Spela... ja, jag ska spela spel. Ni vet, dator. SPELA. Så otroligt härligt. Haha!




Ullared

Rasmus Seebachs skiva - check. Sköna skor och kläder - check. Plånbok - check.

Vi är redo. Nu kör mamma och jag mot Ullared. Ska bli riktigt trevligt att inhandla lite nödvändiga ting för en billig peng.

Enligt våra planer ska vi vara hemma senast kl 18. För jag ska nämligen till dansen i Malmö ikväll är det tänkt och köra ett Burlesque-pass med Jonas Hedqvist på Sweatshop. Som jag har längtat!

Vi besökte Ullared i somras med Diggiloo-gänget, och då hade vi i princip 45 minuter på oss inne i butiken. Det var riktigt kul. Bilden nedan visar Tess från Alcazars halva shopping... på 45 minuter. Det är grymt bra jobbat. Haha!


Amanda Stiverius


Amanda Stiverius
är en vän till mig, och min #1 fotograf. Hon är helt fantastisk.

Kom precis från hennes studio och har satt mig ner i soffan här hemma. Vi hade riktigt roligt idag, fast att vi båda var trötta, men tror det blev riktigt bra idag faktiskt. Nu väntar man spänt på resultatet.

Ska titta lite på tv och ta det lugnt, imorgonbitti är det upp tidigt för att åka till Ullared med mamma. Ska bli riktigt kul, har längtat så.

Lite bilder från andra fotograferingar med Amanda Stiverius.



Körkortet är mitt. Bara mitt.

Som rubriken lyder, nu är körkortet verkligen mitt på riktigt.

Idag, för exakt två år sedan klarade jag min uppkörning och fick mitt körkort. Prövotiden är två år, så nu är kortet äntligen mitt. Har gått så bra hittils, och det känns toppen.

Precis suttit och beställt resor för hela april. Visade sig att vi har rätt mycket ledigt nu iochmed påsken, jag är överlycklig. Lite återhämtning kan behövas, och jag kommer även befinna mig på den nya resturangen Lucy's i Löddeköpinge för att förbereda inför öppningen. Känns otroligt spännande. Är så tacksam för det jobbet.

Nu ska jag packa de sista väskorna, sen ska jag försöka vila en liten stund. Har varit uppe sen kl 10, måste få något vilat innan bussen går.



Godnatt ♥

Tonight

Ikväll kommer jag äntligen hem. Det blir bara för ett dygn, men jag längtar så extremt. Har haft en hel vecka som det har känts konstigt bara. Någon mer som kan känna så ibland? Att hela livet känns svårt att ta på och att man bara har en konstig känsla inom sig. Kanske bara är jag, kanske är jag knäpp, men det är lite läskigt faktiskt. Hoppas det går över snart, och att man känner sig lite mer stabil.

Nåja. Har ni kikat på videon i inlägget nedanför? Har ni inte gjort det. DO IT! Det är min kära vän Erik Linders nya video och den är så fantastiskt bra... jag fick ju världens klump i halsen när jag såg den, och låten är fantastiskt bra. Lyssna, lyssna, LYSSNA! ;)

Nä, dags att återgå, ska försöka få grepp om livet och förstå varför det känns så konstigt, haha.

Erik Linder

I somras under turnén med Diggiloo sträckte Erik mig sina hörlurar och sin iPhone, och bad mig lyssna på en låt. Jag satt och lyssnade på en demo, tittade ut ur fönstret ur turnébussen och fick världens klump i halsen. Kunde inte börja gråta där och då, det hade blivit lite pinsamt. Men det var... så otroligt vackert. Låten, texten.. allt, det var ju så vackert. "Den vill jag ha som singel Erik, så är det". Jag fick min vilja igenom. Erik har nu gjort en video till låten också.. and here it comes. Lyssna, titta och njut. Det är bara så underbart, och jag är en så otroligt stolt vän. ♥


Fågelkvitter

Fåglarna kvittrar utanför mitt fönster. Det är fredag. Våren är verkligen på väg på riktigt.

Med en polotröja och skinnjacka ska jag nu ta spårvagnen ner till Oslo centrum för att möta upp min underbara vän och sambo Toy för lite skoj innan jobbet idag.

Ha en fin dag ♥

RSS 2.0