Måndag 2008.09.22

Regnig och grå dag, vilket betyder film för min del denna måndag.
Tittade på min nya favoritfilm P.S I Love You, fantastisk film.

Det finns med två olika låtar i den filmen, båda akustiska gitarr låtar, mycket mysiga.
Bestämde mig för när jag sett färdigt den att plocka båda två. En utav låtarna heter "I Love You ' Till The End".
Den är mycket vacker, och bestämde mig för att försöka göra en lite sunkig, pubaktig version på låten.
Då mycket av filmen utspelar sig på Irland (som är för övrigt är oerhört intresserad av), så är det kul att försöka experimentera fram den känslan.

Jag kopplade min gitarr med en telekabel in i min portabla studio "Zoom H4", men dock är någonting fel. När man slår på strängarna kommer ett smått sprakande förfärligt ljud som förstör allt, så jag fick spela in det via micken, vilket inte blir alls bra. Men, för att göra det bästa utav det så blev det lite mer livekänsla över det. Lite pubsorl i början, och små applåder i slutet ger en perfekt live känsla!

Tänker absolut lägga till detta bara påbörjade arbetet i mitt projekt, då det är ett litet sidoprojekt genom att försöka skapa en inspelning i sovrummet som ska låta som på en pub.
Tänker absolut lägga om sång, och mixning, men det är dock ingen svår låt så den sätter man väldigt lätt. Det är en typisk livelåt faktiskt, behövs inte många timmar i studion för den.

Jättekul och intressant när det bara öser ner ute, och riktigt mysigt! Den andra låten är för övrigt en lite irländsk folkmusik inspirerad låt som är lätt att sjunga med i, som jag också redan påbörjat.

När man kommit igång med projektarbetet såhär bara sprudlar idéerna och jag hade kunnat sitta uppe hela natten lång, allvarligt talat. Det är så otroligt kul!

Jag följer dock min projektplan, och har kommit en bra bit på det jag planerat, men kan inte rå för att det dyker upp en massa nya idéer under tiden, och jag känner att jag vill lägga till dessa idéer för att utvecklas.
Dessa låtar jag pratat om nu är gitarrlåtar, och jag försöker utvecklas inom gitarrspelandet, så det är bra övning för mig.

Timmarna flyger iväg, ska fortsätta imorgon!
(Tyvärr ingen bild idag, blev mörkt ute jättesnabbt, hann ju inte!!! Haha!)

(Sammanlagd arbetstid: 3 timmar)

0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0