2008.11.26

Nu har jag äntligen tagit mig en bra stund att sätta mig ner vid Cubase och mixa till min egenskrivna inspelade låt.
Den har fått en titel, Eternity. Jag är hyffast nöjd.. men jag är väldigt självkritisk, och känner att sången kan absolut göras bättre på låten, men jag vet att min portabla studios ljudkvalité inte riktigt räcker till, så jag nöjer mig verkligen med det jag har!

Själva musiken var redan fixad när jag lade på sången, vilket jag skrivit i ett tidigare inlägg. Det jag gjorde på sången var nu följande (för er intresserade)

1. MDE-X effekt; Som heter Female EQ. Denna effekt passar min röst mycket bra, och ställer in automatisk EQ till en typiskt kvinnlig röst. Sen får man ju såklart finjustera den lite, men det är den effekt jag lagt på.

2. MDE-X effekt;  Som heter Vocal Reverb. Mycket bra reverb som jag plockat ut av alla de jag har. Det låter helt enkelt bäst, har en fin klang och låter inte på något sätt konstigt utan bara vackert. Jag lade dock inte på mycket alls, det räcker med bara några få procent.

3. Wizoo effekt; Som heter Grand Piano Church. Detta är en annan typ av reverb som påminner om en kyrka. Stort och kraftig reverb, som gav effekt bara vid 1%, och det räckte för mig, jag tycker att man fick den lilla pricken över i:et med hjälp av det!

Sedan har jag gått igenom alla delar av låten och lyssnat efter eventuella konstigheter. Men får inte heller låta mig luras. Jag har fruktansvärt dåliga högtalare tyvärr, och att mixa med sådana är egentligen någonting jag borde skämmas för, men man får ta vad man har! Så, dessa kan ju göra knäppa ljud ifrån sig ibland, men jag får försöka lita på att jag hör vad som är skillnaden mellan oljud i högtalarna och oljud på inspelningen. Hoppas dock min handledare av mitt projektarbete kan ha överseende med själva ljudkvalitén då jag inte äger en riktig studio, utan har med hjälp av en portabel liten studio och ett par billiga högtalare knådat ihop mina låtar helt enkelt!

(Sammanlagd arbetstid: 2 timmar)

Nästa mål: Göra klart den andra låten till 100%

Låten jag skulle planka, "The Echo of Your Whisper" är i princip klar. Ska bara lyssna igenom så att man inte missat någon färgning osv, sen är det inspelning av den som påbörjas.


Detta är min inspelningsstudio. Zoom H4, portabel studio.
Gå in på http://www.halmenmusik.se/ för mer information (där jag inhandlat den)!

--

http://bloggkartan.se/registrera/13098/landskrona
0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0